Főoldal > kihívás > #kerek popsi kihívás – 6. edzés

#kerek popsi kihívás – 6. edzés

#kerekpopsialakformálásedzésfenékizomPéntek Enikőpopsizsírégetés
0

Írta:

Itt a #kerekpopsi kihívás 6. edzése, Péntek Enikő ezúttal is egy nagyon ütős feladatsort hozott nekünk!

Most megint visszatérünk a kardió intervallhoz, sőt, még egy kicsit nehezítünk is. Zsámolyra vagy step padra van szükséged ehhez a gyakorlatsorhoz, ezzel növeljük a hatékonyságot.
A 4 feladatból egyetlen erősítés van, ami popsira és a hátizom alsó részére megy, a többi zsírégető kardió. 5 körben mehet az egész, az intervall mérődet állítsd be 25 körre (5 feladat, mivel az egyik páros és 5 kör) és 35-15 mp-es intervallokra. 20 percet fogunk edzeni így és ha az aktív szakaszokba a tőled telhető maximumot beleteszed, akkor valami különleges élményben lehet részed… elérheted a komfortzónádat! 🙂

1. Váltott lábas érintés

A zsámoly előtt állva a térd emelésével szökkenünk és a talpakkal váltva érintjük a zsámolyt. Minél magasabb a zsámoly, annál jobb. Ezt a gyakorlatot ezerrel pörgetjük!

Váltott lábas érintés

Váltott lábas érintés

2. Egylábas szökkenés zsámolyon

Jobb lábunk a zsámolyon, bal a talajon. A jobb láb nyújtásával a magasba lendülünk, közben a bal lábat hátra/oldalra lendítjük. A dinamikája miatt kardió, mégis izomból dolgozunk, erő van a szökkenésekben.
(Megcsináljuk másik lábbal is a zsámoly másik oldalán)

Egylábas szökkenés zsámolyon

Egylábas szökkenés zsámolyon

3. Zsámolyra ugrás

Páros lábbal a zsámoly tetejére ugrunk és egyből guggolunk, majd a guggolásból szökkenünk vagy lelépünk hátra. Hát egyenes, térdek nem mennek előre, karral segítjük a munkát.

Zsámolyra ugrás

Zsámolyra ugrás

4. Nyit-zár zsámolyon

Ráhasalunk a zsámolyra (medencecsont még támaszkodik), térd hajlítva, comb vízszintesen és nyitjuk-zárjuk a térdünket. Ez a gyakorlat igazán kerekít, ha 5-7 kilós súlyzót teszel a térdhajlatodba. Hátizom is dolgozik itt, de azért próbáld meg popsiból megoldani a feladatot.

Nyit-zár zsámolyon

Nyit-zár zsámolyon

Tipp: ha a kardióban nagyon elfáradsz, ne állj le, hanem tedd be egy ugrálós gyakorlat helyett újra a 4-es feladatot. Így hangsúlyosabb lesz az erősítő-kerekítő hatás és legalább végig hatékonyan dolgozol. Ez a gyakorlatsor szépen hozzájárul a felesleges zsírpárnák leolvadásához.
Sok örömöt, kitartást hozzá! És ha már ilyen keményen nyomod a popsiformálást, ne rontsd el rossz étkezéssel! Tarts mértéket, válaszd a minőségi ételeket és hamarosan nagyon büszke leszel magadra!

Ha edzenél még, itt találod a #kerekpopsi kihívás korábbi edzéseit!

 

5. edzés

4. edzés

3. edzés

2. edzés

1. edzés


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X