Főoldal > MAGAZIN > 4 vadiúj szuperétel

4 vadiúj szuperétel

banánlisztcsontlevesdiétaételjuharvízszuperételtevetej
0

Írta:

Ha szeretsz képben lenni a legújabb trendekkel, akkor a figyelmedbe ajánljuk 2016 legújabb egészségtudatos kedvenceit.

Banánliszt

Mitől szuper? Ha édesszájú vagy, ezt a lisztet neked találták ki. Mivel rezisztens keményítőt tartalmaz, ami a szervezetben rostként viselkedik, ezért a vércukorszint a megfelelő értéken marad, így tovább érezheted jóllakottnak magad, a belőle készült ételek pedig kevesebb kalóriát tartalmaznak. Bármilyen furcsa, nincs banáníze, inkább enyhén diós jellegű. Magas a kálium-, a vas- és a magnéziumtartalma, ráadásul gluténmentes, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják.

Így fogyaszd: bármilyen más liszt tetszőlegesen helyettesíthető vele, kicsit kevesebb mennyiségben, az előírthoz képest csak a háromnegyede kell. Nyersen smoothie-kba, salátaöntetekbe, kásákba is tehetsz belőle, sűríthetsz vele levest, szószokat, babaételt, de sós és édes sütikbe is tökéletes.

, Image: 257179427, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Csontleves

Mitől szuper? Nekünk, magyaroknak nem nagyon kell magyarázni, hogy miért jó egy forró, gőzölgő csontleves. A világ többi táján viszont csak nemrég kaptak rá, olyannyira, hogy még a Harper’s Bazaar vezető szerkesztője is „Boil your bones” feliratú táskával pózolt az Instagramon. Tényleg igazi orvosság: tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal (kálcium, foszfor, magnézium, kálium), antioxidánsokkal, a csontoknak köszönhetően kollagénnel és hylauronsavval, ami a bőrt is megszépíti, a zselatin pedig különösen jó hatással van a gyomorra.

Így fogyaszd: a csontleves lényege, hogy a levesbe a zöldségek és fűszerek mellett minél hosszabb időn (minimum 4, de akár 40 órán keresztül) csontokat főzünk, szigorúan alacsony hőfokon. Kínában és Japánban kúraszerűen is ajánlják az immunrendszer erősítésére, vérszegénységre, gyulladáscsökkentésre vagy bélproblémákra.

Tevetej

Mitől szuper? Kicsit furcsának tűnhet elsőre, hogy a cuki kétpúpú tejét szürcsölgessük, pedig számos pozitív tulajdonsága van. Sokkal közelebb áll az emberi tejhez, mint bármelyik másik tej, gazdag fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban (főleg B-, C-vitaminban és vasban), alacsony a zsír-, a kalória- és a laktóztartalma, növeli a szervezet ellenállóképességét, javítja az agyműködést, és mivel bővelkedik inzulin és inzulin-szerű fehérjében, diabéteszes betegeknél is látványos javulást értek el vele.

Így fogyaszd: sajnos elég drága (3000 Ft fél liter), ezért mindennapi fogyasztásra nem a leggazdaságosabb, de ha jótékony hatásaiban szeretnél részesülni, kapszula formájában is beszerezheted, előtte azonban jobb, ha kikéred egy szakértő orvos véleményét.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

proteinrecept

A tökéletes protein shake receptje

Írta:
0

Csapvíz és proteinpor? Ugyan! Ha igazán ütős edzés utáni italt kevernél, egy sima fehérje shake helyett inkább egy fincsi protein smoothie-ban gondolkodj, ami nemcsak isteni frissítő, de még az alakformálásban is a segítségedre lesz.

Kövess Facebook-on!
X