Főoldal > PSZICHÉ > Így légy igazán boldog!

Így légy igazán boldog!

boldogságelégedettséghálajókedv
0

Írta: and

Hálával tekints az életedre! Naponta néhány percet szánj arra, hogy végiggondold, az elmúlt időszakban mi minden csalt mosolyt az arcodra! Igen, ez egy kicsit az önsegítő könyvek hangvételét idézi, de hidd el, működik: ha rendszeresen arra törekszünk, hogy választ találjunk a kérdésre „milyen dolgokért vagyunk hálásak?” az ráébreszt arra, hogy az élet apró momentumait néha […]

Hálával tekints az életedre!

Naponta néhány percet szánj arra, hogy végiggondold, az elmúlt időszakban mi minden csalt mosolyt az arcodra! Igen, ez egy kicsit az önsegítő könyvek hangvételét idézi, de hidd el, működik: ha rendszeresen arra törekszünk, hogy választ találjunk a kérdésre „milyen dolgokért vagyunk hálásak?” az ráébreszt arra, hogy az élet apró momentumait néha mennyire figyelmen kívül hagyjuk, pedig ezek is fontos szerepet játszanak az őszinte boldogságban.

Száműzd az összehasonlítást!

A boldog emberek örömüket lelik mások sikereiben, és a saját életükhöz nem ezeket állítják mérceként. Egyszerűen nem fogsz tudni örülni annak, ami neked megadatott, ha folyton másokhoz, mások eredményeihez méred magad. Az egészben az ironikus, ahhoz hogy kevésbé versengővé, „összehasonlítgatóvá” válj, úgyszólván le kell morzsolódnod a versenyről: azaz rá kell állnod arra, hogy az életet ne egy kőkemény versengésnek fogd fel. Ez persze nem azt jelenti, hogy add fel az álmaidat, csupán annyit, hogy a kitűzött céljaidat a saját magad által diktált tempóban érd el.

boldogmunkacikk.jpg ()Találd meg a munkád értelmét!

Kórházi takarítók körében végeztek egy felmerést, mely szerint azok, akik úgy jellemezték a munkájukat, hogy azzal jobbá tehetik mások életét, sokkal elégedettebbek voltak azoknál, akik úgy gondolták tevékenységük kevésbé értékes. A szakértők úgy vélik, hogy azok, akik úgy hiszik, azt csinálják, amit valóban szeretnek, jóval boldogabbnak érzik magukat rövid-, és hosszútávon egyaránt.

Még ha nem is lelkesedsz mindig a jelenlegi munkádért, elmélkedj el azon, hogy ebbéli cselekedeteid mennyiben járulnak hozzá a közjóhoz. Vagy ha ez nagyon nehezedre esik, akkor élvezd ki maximálisan azokat a munkán kívüli dolgokat, hobbikat, amelyek kellemes élményekkel töltenek fel, és ezekre gondolj akkor, amikor nagyon megviselnek a dolgos hétköznapok.

Keresd a boldog emberek társaságát!

A Kaliforniai Egyetemen napvilágot látott egy tanulmány, amely feltárta azt a tényt, hogy bizony, a boldogság ragadós. Az öröm, a jókedv emberről emberre terjed, mint egy láncreakció. Minden boldog barátod átlagban 9 százalékkal növeli annak az esélyét, hogy te is őszintén boldog legyél. A boldogság fertőző, tehát helyezkedj úgy, hogy te is megkaphasd ezt a kórt!

Itt a jó idő, hozd formába magad! Van egy tippünk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X