Főoldal > PSZICHÉ > 5 tipp, hogy határozottabbnak tűnj

5 tipp, hogy határozottabbnak tűnj

határozottságönbizalomtekintélyviselkedés
0

Írta: and

Vannak emberek, akik természetüknél fogva olyan határozottak, hogy soha semmi nem ingathatja meg őket. Lehet ez velünk született adottság is, de ettől függetlenül ez a fajta bátorság, határozottság csak hozzáállás kérdése, amelyet el lehet sajátítani. A következő, egyszerű viselkedésbeli változtatásokkal minden helyzetben jókora önbizalmat sugározhatsz a külvilág felé – olvass tovább és tudd meg, mindezt […]

Vannak emberek, akik természetüknél fogva olyan határozottak, hogy soha semmi nem ingathatja meg őket. Lehet ez velünk született adottság is, de ettől függetlenül ez a fajta bátorság, határozottság csak hozzáállás kérdése, amelyet el lehet sajátítani. A következő, egyszerű viselkedésbeli változtatásokkal minden helyzetben jókora önbizalmat sugározhatsz a külvilág felé – olvass tovább és tudd meg, mindezt hogyan valósíthatod meg!

Telefonáláskor állj fel!

Furán hangzik, de ha egy fontos telefonhívást bonyolítasz le, ne ücsörögj, hanem állj fel a székből, ennek következtében ugyanis még határozottabban fog csengeni a hangod. Ezenfelül ha kihúzzuk magunkat, sokkal tudatosabban lélegzünk, ezzel pedig fokozzuk a hangunk erejét is.

Kijelentő mondatból ne faragj kérdést!

Ha egy kijelentő mondat végén helytelenül felviszed a hangsúlyt, tudat alatt aláásod a saját tekintélyedet, hiszen a kijelentésedet kérdésként állítod be. Ezt a hibát gyakran elkövetjük, például amikor étteremben rendelünk, vagy amikor egy egyszerű kérdésre válaszolunk. Hogy leküzdhesd ezt a rossz szokást, tartsd észben a következő három tanácsot: légy döntésképes és megfontolt, a döntésed pedig legyen végleges.

hatarozottcikk1.jpg ()Öltözz a sikernek!

Öltözz sikeresnek, de ne aggódj, ez nem azt jelenti, hogy egész nap kiskosztümben kell feszengened. Ehelyett inkább figyeld meg, hogy a kolléganőid mit viselnek, és okosan, stílusosan összeválogatott darabokkal igyekezd felülmúlni az összeállításaikat. Ha azonban az irodai dress code nadrágot és blúzt ír elő, fektess be pár igazán szép és minőségi darabba, ezzel biztosan tökéletesen belepasszolsz majd a vállalati kultúrába.

Tartsd a szemkontaktust!

Akár egy kisebb tömeg előtt tartasz prezentációt, akár csak egy négyszemközti megbeszélésen veszel részt, a siker kulcsa a szemkontaktus megteremtésében és fenntartásában rejlik. Amikor erősen összpontosítasz arra, amit mondasz, vagy amivel éppen foglalkozol, könnyen előfordulhat, hogy nem nézel a másik szemébe, és ez nagyon zavaró lehet. Erre mindig figyelj oda, mert a szemkontaktussal nem csak magabiztosabbnak fogsz tűnni, de ez a tisztelet egyik alapvető jele is.

Légy látható az értekezleteken!

Ha valaki tekintélyt parancsolónak szeretne látszani, lényeges, hogy valóban észrevehető legyen. Ehhez fontos, hogy minden alkalommal, amikor valaki társalogni szeretne veled, felállj az asztalodtól, és ha lehetséges, az értekezleteken, megbeszéléseken is állva add elő a mondandódat. Ha ily módon válsz „feltűnő jelenséggé”, valószínűleg azt is eléred, hogy te tehesd fel elsőként a kérdésed, vagy fűzd hozzá az észrevételeidet, és ez is csak a malmodra hajtja a vizet.

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X