Főoldal > PSZICHÉ > Gondolkozz úgy, mint egy pasi!

Gondolkozz úgy, mint egy pasi!

aggodalomférfigondolkodásmódhozzáálláskonfliktus
0

Írta: and

Mind tudjuk, hogy a férfiak és a nők „különböző bolygókról származnak”. De ha kicsit mögé nézel a Mars és a Vénusz sztereotípiájának, rájössz, a két nem sokat tanulhat egymástól és jelen esetben nem feltétlenül a nők vannak főlényben. Igazság szerint, jól járunk, ha veszünk egy-két leckét a srácoktól. A férfiak nem viszik túlzásba az aggódást […]

Mind tudjuk, hogy a férfiak és a nők „különböző bolygókról származnak”. De ha kicsit mögé nézel a Mars és a Vénusz sztereotípiájának, rájössz, a két nem sokat tanulhat egymástól és jelen esetben nem feltétlenül a nők vannak főlényben. Igazság szerint, jól járunk, ha veszünk egy-két leckét a srácoktól.

A férfiak nem viszik túlzásba az aggódást

Nem arról van szó, hogy sohasem aggódnak, ez így nem igaz. De az is biztos, hogy nem a lehető legrosszabb forgatókönyvet vázolják fel maguk előtt, míg a nők szinte rögvest belesüppednek a félelembe. Ez persze annak is tulajdonítható, hogy soha nem tudunk teljesen nyugodtan hátra dőlni és csak úgy szemlélni a dolgokat. Egyszerűen állandóan van min izgulnunk.

pasicikk1.jpg ()Legközelebb, amikor azon kapod magad, hogy idegeskedsz, tedd fel a kérdést, hogy van-e bármi, amit megtehetsz az ügy érdekében, és ha igen, ne habozz cselekedni! Azonban ha a válasz nem, gondolkozz el azon, hogy az aggodalmadnak egyáltalán van-e valóságalapja, vagy kicsit felfújod a helyzetet? Mérlegeld a szituáció lehetséges kimeneteleit – beleértve a pozitív eshetőségeket is! Bármikor, amikor gyülekeznek a fejed felett a sötét felhők, végezd el ezt a gyakorlatot, keresd az optimista megoldásokat, és enyhíts a szorongáson.

A férfiak nem félnek a munkahelyi összecsapásoktól

Ha a munkában konfliktusokkal szembesülnek, például egy nézeteltéréssel egy kollégával, akkor a pasik egyenes nézőpontból közelítik meg a helyzetet: tudják, hogy ez csak munka. Nem veszik személyeskedésnek a vitát. A kutatások azt mutatják, a nőknek fontosabb, hogy megóvják az emberi kapcsolataikat, mint a teremtés koronájának. Meg akarjuk őrizni a harmóniát, ez pedig megmagyarázza azt is, hogy a nők miért kezelik nehezebben az összezördüléseket, még akkor is, ha épp csak arról van szó, hogy két ember különbözőképpen vélekedik ugyanarról a dologról.

Ha valaki nem ért egyet egy nővel, azt egyfajta támadásként is felfoghatja. És ez a félreértett támadás az egyik oka annak, hogy a nők félénkek a csetepatékban, és inkább igyekeznek elkerülni azokat. Mindig jusson eszedbe, a vita nem rólad szól! Ha a konfrontálódást úgy akarod megoldani, hogy közben nem sérülsz lelkileg, akkor túl kell lépned az érzelmi aspektuson. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne állj ki magadért, sőt! De ne azzal kezdd, hogy túlordítod azt a munkatársat, akivel mindennap egy levegőt kell szívnod, viszont igen is adj hangot a véleményednek, ha a boltban nem megfelelő a kiszolgálás – még akkor is, ha az ösztöneid azt súgják, maradj csendben. Ha az apróbb kaliberű dolgokkal megbirkózol, akkor a nagy horderejű dolgok sem fognak akadályt jelenteni.

pasicikk2.jpg ()A férfiak nem maximalisták

Szalad a lakás, de egy gyors takarítás után 10 százalékkal jobban néz ki. Mi ilyenkor egy hímnemű reakciója? „Nekem teljesen jó így.” A férfiak nagyon is örülnek az „elég jónak”. A pasik nagyobb hajlandóságot mutatnak a kockázatvállalásra, így azt is elfogadják, hogy néha bizony el is bukhatnak. Viszont a nők a legtöbb esetben és a legtöbb szerepben tökéletességre törekszenek, nem érik be az elég jóval.

Még akkor is, ha nem vagy egy született rizikóvállaló nő, megváltoztathatod a kudarckerülő hozzáállást. A kulcs: gyakorold a tökéletlenséget! Szándékosan feledkezz meg valamiről, például hagyd plusz egy napig halmozódni a szennyest. Figyeld meg, mi következik utána – nem is olyan rossz tökéletlennek lenni, mint hitted, nem igaz?

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Tippek fogaink egészségének megőrzéséhez

Őrizzük meg egészséges mosolyunkat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X