Főoldal > PSZICHÉ > Kineziológiával a téli depresszió ellen

Kineziológiával a téli depresszió ellen

depressziórosszkedvtél
0

Írta: and

Sokan vagyunk, akiken novembertől kezdve egészen februárig úrrá lesz a téli depresszió. Álmosak, kedvtelenek, fáradékonyak leszünk, amint beköszönt a legszürkébb évszak, és ha belegondolunk, hogy még négy hónapig ebben kell élünk, legszívesebben téli álmot aludnánk. Viszont ezt sajnos nem tehetjük meg, ahogy azt sem, hogy elutazzunk a Föld egy melegebb országába. Mitől alakul ki a […]

Sokan vagyunk, akiken novembertől kezdve egészen februárig úrrá lesz a téli depresszió. Álmosak, kedvtelenek, fáradékonyak leszünk, amint beköszönt a legszürkébb évszak, és ha belegondolunk, hogy még négy hónapig ebben kell élünk, legszívesebben téli álmot aludnánk. Viszont ezt sajnos nem tehetjük meg, ahogy azt sem, hogy elutazzunk a Föld egy melegebb országába.

Mitől alakul ki a téli depresszió?

Mint tudjuk, a fény nagy hatással van nemcsak a kedvünkre, hanem a szervezetünk működésére is. Elősegíti az endorfin termelődését, ami a boldogságért és a jó közérzetünkért felelős, hiányában pedig fokozatosan csökken a szerotonin szintünk, ami nagyban befolyásolja a depresszió esetleges kialakulását.

A másik, hogy a rosszkedv sajnos ragályos. Amennyiben a környezetünkben, az utcán, a munkahelyen azt látjuk, hogy mindenki maga alatt van, és folyton ásítozik, az bizony könnyen ránk ragadhat. A szolárium, a fényterápia igaz sokat segít, de csak átmenetileg.

Felmerülhet a kérdés, hogy ha mindenki szervezetében lezajlanak az említett változások, akkor miért tudják mégis sokan vidáman átvészelni ezt az időszakot? Miért van néhányunkba belekódolva a depresszióra való hajlam, és mit lehet tenni ellene?

depressziocikk.jpg ()Vegyük fel a harcot kineziológiával!

Napjainkban egyre inkább elterjedt a kineziológiával való gyógyítás, mind szervi, mind lelki problémák esetén. A depresszió elleni egyik legjobb módszerként tartják számon, és nemcsak azért, mert tényleg hatásos, hanem mert nem kell naponta kedélyjavító gyógyszerekkel mérgezni magunkat általa.

A kezelés során bepillantást nyerhetünk saját lelkivilágunkba, valamint abba, vajon hol történtek elakadások, melyek negatív hatással vannak életünkre. A szakemberek szerint a depresszió is ilyen blokkok, negatív események következménye, és meglehet, hogy nem is emlékszünk rá, mi történhetett. Mindenkit érnek traumák élete során, viszont sokszor nem tudjuk őket megfelelően feldolgozni, ami nem maradhat következmények nélkül: az energiaáramlás elakad és kezdődnek a problémák akár fizikailag, akár pszichésen.

Kineziológusok egybehangzó véleménye, hogy a depresszió okát olykor a magzati életben kell keresni, ugyanis gyakran kiderül, hogy az anya terhesség alatti túlzott aggodalma és feszültsége ráragadt a gyerekre. Erre természetesen senki sem emlékszik, de a kezelések során könnyen fény derülhet az igazságra.

Az izmok emlékeznek

Sokan felteszik magunkban a kérdést, hogy mégis honnan tudjuk, hogy mi történt velünk magzat- illetve kisgyermekkorunkban?  A válasz az izmok állapotában rejlik. Különböző eseményekre mindig másképp reagálnak, ugyanis amikor például egy trauma ér minket, az izmok megfeszülnek, és ezt elraktározzák. Ezért van az, hogy amikor hosszantartó stresszhatás alatt vagyunk, akkor gyakran izomcsomók keletkeznek, amik különböző bántalmakhoz, pl. migrénhez, hátpanaszokhoz vezethet.

Miután a szakemberrel közösen rájövünk, hogy keletkeztek lelki blokkok az életünkben, azokat a kineziológus feloldja, ezzel helyreállítva a helyes energiaáramlást. Depressziós betegek esetében egy alkalom sajnos nem elég arra, hogy jobban érezzük magunkat, viszont már rövid időn belül érezhetjük a pozitív változást.

Lehet édes az élet cukor nélkül?

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X