Főoldal > SZÉPSÉG > 5 tipp az egészséges, csillogó hajért

5 tipp az egészséges, csillogó hajért

fehérjehajnapsugársampontöredezettvitamin
0

Írta: and

Egyél minél több fehérjét! A haj keratinból épül fej, mely a fehérjének az egyik fajtája. Értelemszerű, hogy ha meg karjuk őrizni hajunk egészségét, ahhoz elegendő mennyiségű fehérjét kell bevinnünk a szervezetünkbe. Az étrendedbe lehetőleg iktasd be a sovány húsokat és tejtermékeket, a tojást, a babot, és az omega-3 zsírsavakat tartalmazó lazacot, diót és lenmagolajat. Ezek […]

Egyél minél több fehérjét!

A haj keratinból épül fej, mely a fehérjének az egyik fajtája. Értelemszerű, hogy ha meg karjuk őrizni hajunk egészségét, ahhoz elegendő mennyiségű fehérjét kell bevinnünk a szervezetünkbe. Az étrendedbe lehetőleg iktasd be a sovány húsokat és tejtermékeket, a tojást, a babot, és az omega-3 zsírsavakat tartalmazó lazacot, diót és lenmagolajat. Ezek az ételek megőrzik a haj egészségét és csillogását.

Tisztíts megfelelően!

Először is ki kell választanod a hajtípusodnak megfelelő sampont és balzsamot. Havonta egyszer pedig érdemes a samponodba keverned egy kanál szódabikarbónát, mely eltávolítja a makacs szennyeződéseket.

hajcikk1.jpg ()Védd a hajad!

A káros napsugarak ellen nemcsak a bőrödet, de a hajadat is meg kell védened, hiszen védelem nélkül gyorsan töredezetté és fakóvá válik. Erős napsütéskor érdemes kalapot vagy kendőt viselned, illetve kérd meg a fodrászodat, hogy ajánljon a hajtípusodnak megfelelő készítményt, mely véd az UV-sugarak ellen.

Elő a vitaminokkal!

Az egészséges, fényes hajhoz elengedhetetlenek a vitaminok. Válassz olyan készítményt, melyben B-, C- és E-vitamin is található, valamint az étrendedbe te is iktasd be ezeket a vitaminokat a kalcium és a magnézium mellett, melyek szintén hozzájárulnak, hogy hajad egészségesen ragyogjon. Figyeld a termékek címkéjét, hogy ne tartalmazzanak szulfátot!

Csak mértékkel!

Ha nem szeretnéd, hogy hajad a beton benyomását keltse, akkor mérsékeld a különféle piperecuccok használatát. Wax és zselé helyett használj finom, hajrögzítő permetet vagy krém alapú termékeket. Különösen akkor hasznos ez, ha a hajad göndör. Szárításnál pedig tartsd távolabb a hajadtól a szárítót, mert a forró levegőtől is könnyen kiszárad és eltöredezhet.

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X