Főoldal > SZÉPSÉG > A 6 legjobb stratégia narancsbőr ellen

A 6 legjobb stratégia narancsbőr ellen

cellulitiszegészségnarancsbőrsportszépség
0

Írta: and

Sport, sport, sport A szépségért bizony szenvedned kell, és ha formás, vonzó idomokat szeretnél, rendszeres testmozgás nélkül aligha lesz sikerélményed. A sport az egyik legjobb ellenszere a csúnya és kellemetlen gödröcskéknek, a kardiózás állóképességet növel és kiváló zsírégető, míg a súlyzós-erősítő edzések hatékonyan építik az izmokat, és feszesebbé varázsolják a sziluettet. Egyes sportágak kimondottan a […]

Sport, sport, sport

A szépségért bizony szenvedned kell, és ha formás, vonzó idomokat szeretnél, rendszeres testmozgás nélkül aligha lesz sikerélményed. A sport az egyik legjobb ellenszere a csúnya és kellemetlen gödröcskéknek, a kardiózás állóképességet növel és kiváló zsírégető, míg a súlyzós-erősítő edzések hatékonyan építik az izmokat, és feszesebbé varázsolják a sziluettet. Egyes sportágak kimondottan a problémás testrészeket (comb, csípő, has, fenék) célozzák meg, így biciklizéssel, úszással vagy kocogással sokat tehetsz a cellulitisz ellen.

Ébreszd fel az erőidet! 

A jóga nem csupán ellazít és harmonizál, ám fiatalítja és szépíti is a bőrödet. A jóga gyakorlatok minden izomcsoportot átmozgatnak, az ászanák serkentik a vérkeringést és szálkásítják az izomzatot. A hatékony zsírégetéshez nagyon fontos a kritikus területek izmainak rendszeres tornáztatása, amire ideális a Power jóga és a Bikram jóga. A legújabb kutatások szerint az elhízás oka a stresszben is keresendő, a túlhajszolt életmód a kényes pontokon zsírpárnák formájában jelentkezik, ám különféle relaxációs technikákkal kiválóan oldhatod a feszültséget és a felgyülemlett stresszt.

narancsborcikk1.jpg ()Hívd segítségül a természetet!

A koffein nem csupán az elmédnek tesz jót, hanem a bőrödet is ébren tartja, hisz növeli a zsírraktárak anyagcseréjét, így elősegíti a zsír lebontását. Ne költs tízezreket drága készítményekre, hisz a kávézaccból olcsó, mégis természetes bőrradírt készíthetsz. Először is hagyd megszáradni a zaccot, majd tedd egy szép üvegedénybe a fürdőbe. Zuhanyozás után a zaccot keverd össze néhány evőkanál vízzel, és pár csepp olívaolajjal, majd a pasztával radírozd át a combjaidat és a popsidat.

A sós ülőfürdő is kiváló anticellulit módszer, hisz a tengeri só rendkívül gazdag magnéziumban, ami serkenti a bőr anyagcseréjét. Önts a 37 Celsius fokos fürdővízbe 1 kg holt-tengeri sót, engedd tele a kádat, majd áztasd magad 20 percig, fürdés után pedig hidratáld a bőrödet. A narancsbőr ellen hatékony a burgonyapakolás is, ami hidratálja, nyugtatja a bőrt és feszesíti a kötőszöveteket. Hámozz meg, majd karikázz fel egy burgonyát, és helyezd a kritikus testzónákra. Tekerd be egy törölközővel, hagyd fenn 15 percig, majd hideg vízzel zuhanyozz le.

Igyál többet a szépségért!

A test 80%-a víz, így nem csoda, hogy számos probléma forrása a nem megfelelő folyadékbevitel. A kínai orvoslás szerint a bőr a harmadik vese és fontos kiválasztó szerepe van, hisz a test ezen keresztül szabadul meg a méreganyagoktól. Ha naponta legalább 3 liter ásványvizet vagy cukormentes gyógyteát megiszol, az segít a méregtelenítésben és a salaktalanításban, így bőröd üdébbé és feszesebbé válik. Fogyassz rendszeresen oxigénes vizet, amelynek segítségével felszámolhatod a makacs narancsbőrt is.

narancsborcikk2.jpg ()Felejtsd el a radikális diétákat!

A rövid idő alatt látványos eredményeket hirdető fogyókúrák fő veszélye a jojó-effektus, ami egyrészt lazítja a bőr alatti kötőszöveteket, másrészt gyengíti az immunrendszert és jelentősen növeli egyes betegségek kialakulásának kockázatát. A drasztikus megoldások helyett állj át az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásra, ami a leghatásosabb módszer a narancsbőr ellen.  Ennek megfelelően az étrend főleg tejtermékekből, teljes kiőrlésű készítményekből, tengeri halakból, sok-sok friss zöldségből és gyümölcsből álljon. Egyél minél több kék, lila színű zöldséget, és piros gyümölcsöket, amelyek erős antioxidánsok, így erősítik a kötőszöveteket, és javítják a bőr rugalmasságát. Fontos, hogy szervezetedet megfelelő ásványi anyagokkal is ellásd, és mivel a szilícium támogatja a kötőszövetek anyagcseréjét, érdemes minél több zabot, kölest és árpát fogyasztanod.

Vedd fel a kesztyűt! 

A rendszeres masszázs a cellulitisz megelőzésének egyik legjobb módja, hisz serkenti a vér- és nyirokkeringést, beindítja az anyagcserét, és fokozza a bőr rugalmasságát. Melegítsd fel a tenyeredben a masszázsolajat, és kb. fél órán át masszírozd vele a narancsbőrös testrészeket. A hatást fokozhatod speciális anticellulitisz olajokkal is, amelyek segítik a kötőszövetekben a lerakódott zsírok oldását, így az első kezelések után szemmel is látható a változás.  Ha pedig szizálkesztyűvel vagy luffa szivaccsal dolgozol, bőröd még egyenletesebbé és feszesebbé válik.

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X