Főoldal > SZÉPSÉG > Nassolj a gyönyörű és egészséges bőrért!

Nassolj a gyönyörű és egészséges bőrért!

bőrlenmagpaprikarépa
0

Írta: and

Valóban léteznek olyan ételek, amelyektől az arcbőröd rugalmasabb és egészségesebb lesz, így ha ezeket rendszeresen fogyasztod, csökkentheted az öregedés szembetűnő jeleit, mint amilyenek a ráncok, a bőrszárazság, vagy az elvékonyodó bőr. A népszerű mondás szerint “az vagy, amit megeszel”, ez pedig különösen igaz a bőrödre. Próbáld ki az alábbi egészséges ételeket, hogy természetes úton javíts […]

Valóban léteznek olyan ételek, amelyektől az arcbőröd rugalmasabb és egészségesebb lesz, így ha ezeket rendszeresen fogyasztod, csökkentheted az öregedés szembetűnő jeleit, mint amilyenek a ráncok, a bőrszárazság, vagy az elvékonyodó bőr. A népszerű mondás szerint “az vagy, amit megeszel”, ez pedig különösen igaz a bőrödre. Próbáld ki az alábbi egészséges ételeket, hogy természetes úton javíts a bőröd állapotán.

Étkezési lenmag és lenmagolaj

A lenmag rendkívül gazdag alfa-linolénsavban, ami egy növényi alapú omega-3 zsírsav, ami az egyik kulcselem a hidratált és rugalmas bőrhöz. Ha alacsony a szervezetedben az alfa-linolénsav szintje, az dermatitiszhez (piros, viszkető bőrhöz) vezethet. Próbáld beiktatni a lenmagolajat az étrendedbe (már választhatsz az ízesített változatok közül is) és az olívaolaj alternatívájaként használd a különböző saláták ízesítésénél. Mivel az olívaolajról is kimutatták, hogy jót tesz a bőrnek, vesd be őket felváltva a maximális eredmény érdekében.

szepbor2.jpg ()Piros kaliforniai paprika és sárgarépa

Ez a két zöldség kiváló C-vitaminforrás, ami kulcsfontosságú szerepet játszik a kollagén termelésében (ezáltal pedig a bőr sima és rugalmas marad) és védi a sejteket a szabad gyökök által okozott károsodásoktól (ami korai ráncosodáshoz vezethet). A kaliforniai piros paprika és a sárgarépa a két legpraktikusabb egészséges rágcsálnivaló. Vágd csíkokra, és vidd magaddal őket, hogy legyen mit nassolnod napközben.

Sovány marha-, vagy baromfihús

A kutatások kimutatták, hogy a ráncosabb nők valószínűleg alacsonyabb fehérjebevitellel rendelkeznek. Más tanulmányok pedig arról számolnak be, hogy az alacsonyabb fehérjebevitelű, idősebb nők bőre hajlamos kirepedezni, ráncosodni és a könnyezés is gyakoribb jelenség náluk. Előzd meg ezt! Fogyassz fehérjét tartalmazó élelmiszereket, mint amilyen a tojás, a sovány marha és baromfihús, vagy az edamame bab minden étkezés alkalmával, hogy biztosítsd az optimális fehérjeszintet az étrendedben, a rugalmas és gyönyörű bőrért.

Egyszerű az alábbi három ételcsoportot beiktatnod az étrendedbe, a hatás azonban annál nagyobb. Egy amerikai tanulmány kimutatta ugyanis, hogy ha csak egyet rendszeresen beiktatsz a mindennapokba ezek közül, azáltal 10 százalékkal csökkented a ráncok, 25 százalékkal a bőr elvékonyodásának és 20 százalékkal a szárazság kialakulásának valószínűségét.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Légy magabiztos nő, kívülről – belülről!

Legyél két hét alatt bomba nő!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X