Főoldal > SZÉPSÉG > Készülj a tavaszra ragyogyó arcbőrrel!

Készülj a tavaszra ragyogyó arcbőrrel!

szépségápolás
0

Írta: and

Miközben testünk-lelkünk már a tavaszi napsütésre áhítozik, arcápolás szempontjáb

Miközben testünk-lelkünk már a tavaszi napsütésre áhítozik, arcápolás szempontjából tökéletes időszak ez a néhány utolsó borongós hét. Hámlasztó, bőrmegújító kezeléseket inkább az őszi-téli szezonban érdemes végezni, amikor a napsütés órák száma kevesebb, és a napsugarak sem olyan erősek, ugyanis a bőröd ezektől a kezelésektől átmenetileg érzékenyebbé válik. Még nem késő, használd ki te is a tél hátralévő részét: próbáld ki a neked tetsző kúrát, hogy a tavaszt már friss és üde arcbőrrel köszönthesd!

Mikrodermabrázió

Ez a bonyolult szókapcsolat magyarul bőrcsiszolást jelent. Nem kell megijedni, az eljárás kíméletes, egyáltalán nem jár fájdalommal. A mai modern mikrodermabráziós gépek gyémántfejjel rendelkeznek: egy gyémántszemcsés csiszolókorong távolítja el az elhalt hámsejteket, amelyeket a vákuum rögtön el is szív a kezelt területről. A mikrodermabrázió nagy előnye, hogy gyors, fájdalommentes és egyenletes hámlasztást tesz lehetővé. Kozmetikai kezelések előtt segíti a krémek, ampullák felszívódását, kúraként alkalmazva pedig igazi csodafegyver a ráncos, heges vagy pattanásos bőr kezelésében, sőt a kitágult pórusokat is minimalizálja.

Dermaroller

Sokaknak ez a bőrmegújító kezelés tűnik a legijesztőbbnek, és ugyan tényleg kicsit kellemetlen, de hatása hosszantartó és már egy kezelés után is érezhető. Tűfóbiásoknak azért nem túl ajánlatos, hiszen gyakorlatilag egy görgővel masszírozzák az arcbőrt, amelyen 200-540 apró tű (0,5-2 mm hosszú) található. Ezek a nagyon vékony tűk olyan mikrosebeket ejtenek a bőrön, amelyek szabad szemmel láthatatlanok és a kezelés után egy órával begyógyulnak. A dermaroller hatása kettős: Egyrészt az apró sebeknek köszönhetően nő a bőr természetes kollagén és elasztin termelése, hiszen a szervezet azon van, hogy begyógyítsa ezeket sérüléseket. Másrészt a bőr megszúrása lehetővé teszi a hatóanyagok bejutását a bőr mélyebb rétegeibe, így azok közvetlenül a problémás sejtekhez is elérnek, az eredmény pedig látványosabb és tartósabb lesz.

tavasz2.jpg ()Gyümölcssavas hámlasztás

Ha nem szívesen próbálod ki a különböző gépi eljárásokat, de mégis üde és sima bőrre vágysz, akkor a gyümölcssavas hámlasztás való neked. Ennek a kezelésnek a lényege, hogy egy koncentrált gyümölcssavas oldatot visznek fel az arcbőrre, mely feloldja a felszíni elhalt hámsejteket, eltávolítja a károsodott bőrfelületet, és serkenti a sejtmegújulást. A kezelés után a bőr sima, feszes és bársonyos tapintású. Hasonlóan a többi bőrmegújító kezeléshez a gyümölcssavas hámlasztás is beépíthető a hagyományos arckezelésekbe, sőt kifejezetten ajánlott is, hiszen a bőr könnyebben befogadja a hatóanyagokat. Érzékeny bőrűeknek azonban csak a nagyon enyhe változata ajánlott, különben viszketés és erős bőrpír jelentkezhet.

Tudnivalók kezelés előtt és után

Mindenképp olyan szalont válassz, ahol körültekintően megvizsgálják először az arcodat, felmérik az igényeidet és bőröd állapotát. A sterilitás különösen fontos, hiszen bőröd felső rétegétől szabadítanak meg, amely a tested első számú védekező vonala. A hámlasztó és bőrmegújító kezeléseknél alapszabály, hogy legalább 2-3 hétig nem érheti erős napfény az arcodat, mert különben depigmentáció alakulhat ki. A legjobb, ha a nappali krémed vagy alapozód tartalmaz fényvédőt is, így bőröd télen vagy kora tavasszal is védve lesz a napsugaraktól. A szolárium vagy napozás még magas faktorszámú naptej használata mellett is tiltólistás!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X