Főoldal > SZÉPSÉG > Vigyázz, kész, tűzz! A legtutibb frizurák sportoláshoz

Vigyázz, kész, tűzz! A legtutibb frizurák sportoláshoz

fitneszfrizuraszépségápolás
0

Írta: and

A hajad – legyen rövid vagy hosszú – sportolás közben sokszor zavarhat: a szemedbe lóg, és ha

A hajad – legyen rövid vagy hosszú – sportolás közben sokszor zavarhat: a szemedbe lóg, és ha megizzadsz, hozzátapad az arcodhoz. A sima lófarok vagy fonás viszont már elég unalmas, igaz? Most olyan különleges, ám egyszerűen elkészíthető frizurákat mutatunk, amelyekkel edzés közben is csinos lehetsz, hajad mégsem fog zavarni a mozgásban. Elő a hajgumikkal és hullámcsatokkal, és készítsd el a neked tetszőt videóink segítségével!

Rövid hajból fonás? Lehetséges!

Tévhit, hogy rövid hajból nem lehet különleges frizurát készíteni, főleg nem sportoláshoz. Az is alapvető hiba, ha azt hisszük, hogy a rövid haj kiengedve nem zavarhat sportolás közben. (Kivéve, ha tényleg csak pár centis a hajad.) Ha már unod, hogy futáshoz vagy tornázáshoz egyszerűen egy elasztikus hajpánttal hátrafogod a hajad, akkor ajánljuk figyelmedbe a következő cseles hajfonást. Első látásra úgy fest, mintha két hosszú fonást kereszteztek volna a fejtetőn. A trükk nagyon egyszerű: a hajadat válaszd el középen, készíts francia fonást a két oldalon, majd a végeket tűzd be hullámcsattal a két fonás alá.



Zabolázd meg a folyton kicsúszó, rövid hajszálakat!

A legnagyobb kihívás a rétegesen vágott haj esetében, olyan frizurát készíteni, hogy mozgás közben ne csússzanak ki a legrövidebb hajszálak sem. Azt hinnéd, hogy az egyetlen biztos megoldás, ha ezernyi hullámcsattal tűzöd le a kiálló hajszálakat, de most mutatunk egy kreatívabb megoldást. Először is válaszd a hajad ketté (nem muszáj pont középen), majd a két oldalon a felső, legrövidebb tincsektől kiindulva készíts francia fonást. A francia fonás körülbelül a füled vonaláig érjen, onnantól kezdve pedig sima fonással folytasd. Befejezésül fogd össze a hátul maradt hajad és a két fonatot egy nagy lófarokban, amelyet akár szintén befonhatsz.

Nem kötelező a lófarok

Ha a hajad nem túl hosszú, akkor nem muszáj hátul összefognod ahhoz, hogy sportolás közben se zavarjon. Próbálj ki inkább olyan frizurákat, amelyek a hajat szorosan fogják a fejtetőnél és végig az alsó hajvonalig. A francia hajfonás is ilyen, de mi most a kevésbé ismert holland fonást ajánljuk neked. A lényege ugyanaz, mint a francia fonásnak: folyamatosan kell újabb és újabb tincseket hozzávenni a fonathoz. De míg a francia technikánál egymás fölé, a holland fonásnál egymás alá kerülnek a tincsek. Az eredmény szuperlátványos, a hajad pedig nem csúszik szét bármennyit ugrálsz vagy bármilyen gyorsan futsz is.



Megoldás vékonyszálú hajra

Mindenki dús, egészséges és hosszú hajra vágyik. A legtöbb nőnek azonban inkább vékonyszálú, tartás nélküli a haja, és emiatt sokszor hosszú évek gondos ápolása után sem hajlandó vállhossznál tovább nőni. Ne keseredj el! Most mutatunk egy frizurát kifejezetten vállig érő hajra. Az előbb már megismert holland fonásé itt is a főszerep, de ez esetben figyelj arra, hogy a fonás a hajvonal mellett haladjon a fejtetődtől a tarkódig. A fonat így szépen keretezi majd az arcod, így elkerülheted a lelapított hatást, amely legtöbbször a tartás nélküli haj velejárója. Másik nagy előnye, hogy a hajad nem tapad rá a nyakadra, így nem irritál még intenzív sportolás közben sem.



Szuper hosszú hajra: copf a copfban

Egyébként imádod hosszú hajad, de edzés közben csak útban van? Ezerféle frizurát kipróbáltál, de már mind unalmas vagy egyik sem tart tökéletesen? Íme egy két perc alatt elkészíthető, mégis látványos copf. Először is egyszerűen fogd össze a hajad hátul egy lófarokban. Érdemes arra figyelned, hogy a copf ne legyen se túl magasan, se túl alacsonyan. Ezzel elkerülheted, hogy a hajad mozgás közben az arcodba csapódjon, vagy hátul esetleg az átizzadt ruhádra tapadjon. Második lépés: ujjaiddal fúrj egy lyukat a hajadba a hajgumi felett, majd a copfodat húzd át azon. Húzd kicsit szorosabbra, hogy jobban tartson, majd ismételgesd ezt a két lépést egyre lejjebb haladva a copfod végéig.

Wellness Cafe tipp: A legszebb eredményt úgy kapod, ha vékony, a hajad színével megegyező árnyalatú hajgumikat használsz.

Gyakorolj, kísérletezz, amíg megtalálod kedvenced!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X