Főoldal > SZÉPSÉG > Árulkodó kacsók – Így ápold a kézfejedet nyáron

Árulkodó kacsók – Így ápold a kézfejedet nyáron

szépségápolás
0

Írta:

A tavaszi kerti munkák, az UV sugárzás, a nyaralás során a tengerparti homok, és sós víz nem k

A tavaszi kerti munkák, az UV sugárzás, a nyaralás során a tengerparti homok, és sós víz nem kíméli bőrünket, ezért érdemes különösen odafigyelni, hogy megfelelően hidratáljuk.

A kézfejet borító bőr nagyon vékony, és nincs alatta zsír, vagy számottevő izomzat. Ennek következtében könnyen kiszárad, hajlamos a korai öregedésre, és a napfoltosodásra. Míg a legtöbben rengeteg időt, és energiát ölnek az arcápolásba, addig a kéz érzékeny bőréről sokszor megfeledkeznek. Ugye te is jártál már úgy, hogy valakit sokkal fiatalabbnak hittél, amíg rá nem pillantottál a kezére!

expresszhidr.jpg ()1. Hidratálj minden egyes kézmosás után, még akkor is, ha egyszerűen csakk vízzel öblítetted le a kezed! Nyáron erre érdemes könnyű, gyorsan beszívódó krémeket használni.

Wellness Cafe tipp: NIVEA Express Hidratálás Kézápoló (999 Ft), Isana kézkrém Q10 (499 Ft)isanakezkrem.jpg ()

2. Ha szabad levegőn vagy, a kézfejed is kend be napvédő krémmel! Tarts magadnál egy kis kiszerelésű változatot, hogy ezt bármikor megtehesd, amikor szükségét érzed.

3. Használj gumikesztyűt, amikor erős vegyszerekkel, vagy a kertben dolgozol! Ezzel megakadályozhatod az ujjvégek, és a körmök sérülését, és megóv a maró vegyszerektől is.

4. Esténként, lefekvés előtt használj gazdagabb összetételű kézkrémet. Ha úgy érzed, hogy a kézfej bőre annyira kiszáradt, hogy ez önmagában már nem lenne elég, akár szövetkesztyűt is húzhatsz a krémezés után éjszakára. Ez felér egy speciális kezeléssel! Az eredmény garantált, a kezed pedig hálás lesz a gondoskodásért!

kez2.jpg ()Wellness Cafe tipp: Baba Körömerősítő kézkrém (579 Ft), NIVEA Kényeztető Krémes Kézápoló (999 Ft)

baba.jpg ()5. Ha nincs időd szakemberhez menni, nyugodtan vágj bele az otthoni manikűrbe. Hidd el, nem fog tovább tartani 20 percnél, a közérzeted pedig sokkal jobb lesz tőle!

– Áztasd a kezed meleg vízbe, amit illatosíthatsz illóolajokkal, de akár pár csepp citromlevet is tehetsz bele. kremes.jpg ()

– 5 percig hagyd puhulni a bőrt, majd radírozd át a kezed bőrradírral, különös tekintettel a körömágy környékére.

– Öblítsd le a kezed.

– Vágd le, majd reszeld formára a körmeid.

– Masszírozd át a kezed egy gazdagon tápláló krémmel.

– Ha szükséges, körömágybőr puhító, és egy ferdén metszett pálcika segítségével told vissza a körömágy bőrét, a körömre tapadt részeket pedig távolítsd el.

– Fesd ki, vagy egyszerűen polírozd a körmeidet.

A kézápolás nem bonyolult dolog, a szép kezek pedig óriási önbizalmat adnak! Akár egy körültekintően kiválasztott ruha, a jól ápolt kacsók elengedhetetlenek a tökéletes megjelenéshez.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X