Főoldal > SZÉPSÉG > Ilyen hatással van a stressz a külsődre

Ilyen hatással van a stressz a külsődre

egészségfeszültséghízáshormonstresszszépségtestsúly
0

Írta:

A stressz nem csak a jó közérzetedet és az egészségedet cincálhatja meg, de bizony még a szépségedre is kifejezetten káros lehet. Minél előbb találj olyan tevékenységet, amiben levezetheted a felgyülemlett negatív energiákat, mert ha nem, akkor azt bizony külsőd bánhatja.

Ráncaid lesznek

Aki stresszes, az bizony sokkal hamarabb és sokkal intenzívebben fog ráncosodni. Hiába ilyenkor a sok méregdrága kence, ha folyamatosan stresszelsz, aggódsz valamin, a bioritmusod szinte egészen biztosan felborul, nem pihensz eleget, nem táplálkozol egészségesen, így a ráncok idejekorán ott fognak éktelenkedni az arcodon. Ugye te sem szeretnéd, hogy ez megtörténjen?

Őszülni kezdesz

Bármennyire is hihetetlen, az őszülés nem csupán a genetikán múlik, hanem külső környezeti tényezők is befolyásolhatják. Az egyik ilyen tényező a stressz. Aki állandóan nyugtalankodik valamin, és soha nem tud lazítani, az bizony sokkal hamarabb őszülhet meg, mint az a génjeibe kódolva van. Tegyél többet a kiegyensúlyozottságért, hogy minél később veszítsd el hajad természetes színét.

Testsúlyproblémáid lehetnek

Ha stresszelsz, az alakodon is nyomot hagyhat. A súlyprobléma pedig nagy probléma. Vannak stresszevők, akik kifejezetten falánkká válnak a nehezebb időszakokban, míg másoknak egy falat sem megy le a torkukon. Sem a hirtelen hízás, sem a kóros soványság nem egészséges, és persze nem is esztétikus. Ha a lelkedben viharok dúlnak, egész biztosan nehezebben szabadulsz meg a súlyproblémáidtól, mintha minden rendben lenne az életedben.

Görnyedté válhatsz

Az ideges, frusztrált ember leginkább szeretne eltűnni a világ szeme elől, de mivel erre többnyire nincs lehetősége, inkább összehúzza magát olyan picire, amilyenre csak tudja. Ez természetesen csak egy önvédelmi mechanizmus, ám ha belegondolsz, hogy ilyenkor mennyire egészségtelen testhelyzetet vesz fel mindenki, te is kétszer átgondolod, hogy megéri-e idő előtt görnyedté, púpossá válni.

Nem leszel vonzó

Sokkal vonzóbbak azok az emberek, akik kevesebbet idegeskednek, mint azok, akik folyamatosan tépelődnek valamin, vagy egész egyszerűen stresszes közegben élnek, dolgoznak. Ez a kortizol nevű hormonnak tudható be, ami akkor termelődik a szervezetben, ha azt stresszhatás éri. Ha ez sokáig jelen van a szervezetben, akkor az nem csak az egészségedre lesz nagyon káros, de még a vonzerődet is lényegesen lecsökkentheti.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X