Főoldal > MOZGÁS > Az 5 legjobb stresszűző edzés

Az 5 legjobb stresszűző edzés

edzésegészségfeszültségmozgáspihenésrelaxálásstressztréning
0

Írta:

A stressz nemcsak idegrendszerünk, hanem alakunk ellensége is. Az edzés a legjobb módszer a feszültség levezetésére, ám nem mindegy, hogy milyen mozgásformát választunk.

Az intenzív edzések csak rövidtávon pörgetnek fel, az általuk nyújtott boldogságérzet csak időleges. Meglepő, de a rendszeres, túl intenzív edzések hosszú távon gyengítik az immun- és az idegrendszert, akár alvási problémákhoz is vezethetnek. Iktasd be edzéstervedbe a body&mind tréningeket is, amelyeknek köszönhetően nemcsak karcsúbb és feszesebb leszel, hanem higgadtan és nyugodtan fogsz reagálni a legváratlanabb helyzetekre is.

Hatha jóga

A napi feszültség levezetésére a klasszikus Hatha-jóga a legjobb megoldás. Rendszeres gyakorlásával idegrendszerünk kiegyensúlyozottá válik. A koncentrációt igénylő pózok és az irányított légzés kikapcsol, képes teljesen elterelni a figyelmed a mindennapi problémákról. A savászanát nemcsak jógaórák végén, hanem alakformáló órákon is alkalmazzák. Ez a relaxáló testhelyzet azért ilyen népszerű, mert a félig alvó, elernyedt állapot segít a teljes kikapcsolásban, ami a mai rohanó világban igazi kincs.

Body Art

A testi-lelki-szellemi harmónia hármassága a Body Artban teljesedik ki. Ez a mozgásforma a jóga, a gyógytorna és a japán Do In elemeit kapcsolja össze. Egyszerre vezeti le a stresszt és ad egy komplett, minden izomcsoportot megdolgozó edzést. Az óra során a statikus és a dinamikus erőelemek váltják egymást. Azoknak is bátran ajánljuk, akik túlságosan felpörgetett életmódot élnek ahhoz, hogy átadják magukat egy teljesen nyugis edzésnek.

yoga2.jpg ()

Meditatív AeroTréning

A Meditatív AeroTréninget mindenki hamar megkedveli, mivel nagyszerűen összekapcsolja az alakformáló edzést a meditációval. Az óra során a pulzus zsírégető zónában van, ugyanakkor a meditatív zenékre végzett gyakorlatok remekül oldják a stresszt. Rengeteg energizáló gyakorlatsort tartalmaz, segíti az egészséges energiaáramlást.

NIA

A NIÁ-ban a táncos órákat kedvelők se fognak csalódni, hiszen ez az edzés a tánc gyógyító erejével párosítja a keleti filozófiákat és mozgásformákat. Egyszerre méregteleníti a testet és a lelket. Az ütemes, ősi zenére végzett NIA úgy égeti a kalóriákat, hogy közben feloldja az összes felgyülemlett lelki feszültséget. Egyfajta lelki terápia, amely segít, hogy kiegyensúlyozott és határozott légy a mindennapokban.

Tai-chi

A Tai-chi a kínai harcművészetből kialakult meditatív edzés. A lassú, folyamatos mozgás megteremti a belső békét. Javítja az életminőséget: növeli az életenergia áramlását, oldja az alvászavarokat és javítja a koncentrációs képességet is. Megelőzi a különböző betegségeket, amelyek többségét épp a stressz, illetve a tudat alatt felgyülemlett problémák váltják ki.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X