Főoldal > SZÉPSÉG > Élvezd a napsugarakat és mondj búcsút a ráncoknak!

Élvezd a napsugarakat és mondj búcsút a ráncoknak!

arcbőrbőrápolásfényvédelemnapsütésnivearánctalanításszépségUV-védelem
0

Írta:

Óvatosan az első tavaszi napsütéssel! Új energiával tölt fel, ugyanakkor messze a legintenzívebb bőröregedést befolyásoló tényező.

A tél elmúltával, amikor is a mi éghajlatunkon a legkevesebb a napsütés, szervezetünk D-vitamin hiányban szenvedhet. A magyarok többsége ráadásul nagyon kevés halat fogyaszt, ami jó D-vitamin forrás. A mozgásszervi nehézségekkel és megbetegedésekkel foglalkozó szakemberek szerint naponta 15 percet kellene a tavaszi napsütésben eltöltenünk. A bőrgyógyászok azonban óvatosabban fogalmaznak.

A nap jó szolga, ám nagyon rossz úr

“Ha süt a nap, fordítsd felé az arcodat és a kezedet kb. negyed órán át. Így pótolhatod a szükséges D-vitamint” – olvashatjuk a brit Arthritis Research társaság orvosainak tanácsát a BBC oldalán. A D-vitamin hiánya a testben ugyanis csontritkulást és izomproblémákat okozhat. Mivel szervezetünk nem képes hatékonyan feldolgozni a táplálékkal felvett kalciumot, a testünk legyengül.

A napsugárzás viszonylag gyorsan képes pótolni a tartalékokat, az onkológusok és a bőrgyógyászok ezért óva intenek a felesleges kockázattól. Az első tavaszi hetekben is súlyosan leéghetünk, ezért ha hosszabb ideig a szabadban tartózkodunk, használjunk fényvédő krémet. A D-vitamin aktiválásához nagyon kevés is elegendő. Aki kihasználja a tavaszi napsütést, nagy adag D-vitaminnal tud feltöltődni.

Az idő előtti öregedés jeleinek (ráncok, pigmentfoltok stb.) csaknem 80 %-a pontosan a napsugárzásnak köszönhető. Az UVB-sugárzás megégeti a bőrt és károsítja a felső hámréteget, az UVA-sugarak ugyanakkor mélyebbre hatolnak, és annak ellenére, hogy a hatásuk nem látszik azonnal, nagy szerepük van a bőr öregedésében és megereszkedésében. Mégis csak minden harmadik nő használ UV-szűrőt tartalmazó kozmetikumokat.

A magas védelem megtérül

Ha valami többre vágysz, válaszd a népszerű NIVEA Q10 plus krémeket, melyekben a bőrben természetes összetevőként is jelen lévő Q10 koenzim és a kreatin egyedülálló kombinációja energiával tölti fel a bőrt, enyhíti a fáradság jeleit és hatékonyan csökkenti a ráncokat. A NIVEA új Q10 plus védelmet nyújtó ránctalanító nappali arckréme (ajánlott fogyasztói ár: 50 ml – 3699 Ft) rendkívül intenzív belső védelemmel aktívan hat a ráncok ellen, FF30-as fényvédelmének köszönhetően pedig hatékonyan segít megelőzni a napsugárzás okozta ráncok és pigmentfoltok kialakulását. A könnyű összetételű nappali krém sminkalapnak is megfelel.

Forrás: Nivea


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X