Főoldal > SZÉPSÉG > Ezeket a szépségtippeket soha ne próbáld ki!

Ezeket a szépségtippeket soha ne próbáld ki!

alapozóbőrápolásegészséghajmosásnaptejszépségszépségápolás
0

Írta:

Vannak olyan szépségtippek, amelyek az idők folyamán inkább mítoszokká váltak, és jobb, ha szépséged, egészséged érdekében inkább te sem fogadod meg őket.

Csepegtess citromot a szembe a fehérebb szemgolyókért

A fenti tanács tulajdonképpen elérhetné a célját, a kérdés viszont az: vajon megéri? A citrom magas savtartalma ugyanis nem csak kifehéríti a szemfehérjét, de egyúttal tönkre is teszi azt. Nem érdemes az egyik legfontosabb és legérzékenyebb érzékszervedet feláldoznod egy veszélyes szépségtanács miatt. Aludj minden nap 8 órát, az nem csak hatékonyabb, de egészségesebb is.

A szebb bőrszín érdekében kenegesd magad sörrel napozás előtt

Ez a szépségtipp akkor állná meg a helyét, ha csirke vagy pulyka lennél. A szárnyasok esetében ugyanis igaz, hogy sütés közben sörrel locsolgatva aranybarna végeredményre lehet számítani, de a te esetedben egészen biztosan nem. Legfeljebb még több rovarral kell megküzdened napfürdőzés közben. Használj inkább naptejet.

28951734 - Сute girl sitting on sandy beach applying sunscreen on her back

Moss hajat minden nap

Aki naponta, kétnaponta mos hajat, éppen az ellenkezőjét éri el, mint amit szeretne: sokkal intenzívebb faggyútermelésre ösztönzi a fejbőrét, ami sokkal gyorsabban zsírosodó hajkoronát eredményez. Csak akkor kerülhetsz ki ebből az ördögi körből, ha rászoktatod a faggyúmirigyeidet a heti – maximum – két hajmosásra.

Eddz minden nap, ha tökéletes formát akarsz

A rendszeres testmozgás nagyon fontos, de az is, hogy ne lendülj át a ló másik oldalára. Muszáj pihenőnapokat is beiktatnod az edzésnapok közé, hogy izmaid, szervezeted regenerálódni tudjon. Heti három-négy edzésnél felesleges többet tervezned.

Az új alapozód színét a kézfejeden próbáld ki

Ez a szépségmítosz több sebből vérzik. Egyrészt más szögben éri a napfény az arcod és kézfejed bőrét, másrészt sok arcápoló készítmény tartalmaz UV-szűrőt, míg a kézkrémek ritkábban. Sőt, még a bőr minősége is más az arcon és a kézfejen, ezért egészen biztosan nem egyezik meg a színük. Ha tökéletes színt szeretnél, akkor érdemes természetes fénynél a nyak területén tesztelni az alapozót.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X