Főoldal > SZÉPSÉG > Gyors fogyás zsírfagyasztással?

Gyors fogyás zsírfagyasztással?

diétafogyászsírégetészsírfagyasztás
0

Írta:

A fogyás manapság már szinte mindenki életében jelentős szerepet kap, hiszen az itt-ott felbukkanó zsírpárnák sokunk mindennapjait megkeserítik. Vajon a zsírfagyasztás mennyire nyújt megoldást erre a problémára?

Először is szögezzük le: csodák csak a tündérmesékben léteznek, szóval ne higgy az olyan hangzatos reklámszövegeknek, amik seperc alatt ígérnek látványos és eget rengető súlyvesztést tűszúrások és sebészkés nélkül. Ilyen egyszerűen nincs. Ahogy a hízáshoz is kellett idő, úgy a fogyás sem történik egyik pillanatról a másikra, ez egy folyamat, azonban megéri belevágni.

Mit kell tudni az egyre népszerűbb zsírfagyasztásról?

Ha már a fogyást emlegettük, akkor nem mehetünk el szó nélkül a kozmetikai szalonokban végzett kezelések mellett sem, amik között már egyre több helyen találkozhatunk a zsírfagyasztással is.

A zsírfagyasztás története nem nyúlik vissza a régi időkre, sőt, az egyik legfiatalabb gépi kozmetikai kezelés, mivel a klinikai megfigyelése és kezelések 2006 tavaszán kezdődtek. Mindenki számára pár évvel később, 2009-ben vált elérhetővé a zsírfagyasztás, de nálunk, Európában csak az utóbbi 1-2 évben kezdték felkapni.

A zsírfagyasztás (vagy másnéven kriolipolízis) lényege, hogy a zsírsejtek meglehetősen érzékenyek a hidegre, így azok a kezelés hatására kikristályosodnak, majd a szervezet egy természetes biológiai gyulladás során lebontja ezeket. Mivel csak a zsírsejtek nincsenek így kibékülve a sokszor -5, -10 C°-os hőmérséklettel, ezért a szövet többi eleme, mint például a vérerek, vagy a perifériás idegek nem sérülnek a kezelés során. A legtöbb zsírfagyasztásos kúra során bevetik a vákuumot is, ami megragadja és felemeli a szövetet, ezzel is elősegítve a fagyasztást.

Mennyire megbízható a zsírfagyasztás?

Bár a zsírfagyasztással valóban szép eredményeket lehet elérni tartósan és gyorsan, hiszen nemcsak csökkenti a zsírsejtek méretét, hanem el is tünteti azokat, valamint a narancsbőr ellen is hatékonyan lép fel, de azért nem árt alaposan meggondolni.

Az egyik bökkenő az, hogy szinte minden kozmetikai szalon mást állít a zsírfagyasztásról, így nagyon nehéz megállapítani, hogy mi is a teljes igazság az eljárással kapcsolatban, arról nem is beszélve, hogy így még azt is nagyon nehéz eldönteni, hogy az adott szalon valóban ért hozzá, vagy csak a felszínt kapargatják.

A másik, amit meg kell említenünk, a mellékhatások. Sok szépségszalon állítja, hogy semmiféle mellékhatása nincs a zsírfagyasztásnak, azonban vannak, akik leírják azt, hogy egyeseknél például hideg okozta égési sérülést, vagy a vákuum miatt jelentkező ödémát, átmeneti bevérzést, véraláfutást vagy elszíneződést okozott a kezelés. Ijesztő, nem igaz?

Kozmetikai kezelés, aminél nem árulnak zsákbamacskát!

Ha olyan kozmetikai kezelést keresel, amivel ugyanolyan tartós és látványos eredményt tudsz elérni, mint a zsírfagyasztással, de nem kell félned a mellékhatásoktól, akkor az ultrahangos zsírbontást ajánljuk figyelmedbe. Ez egy olyan professzionális technológia, ami célzottan a zsírsejtek ellen fejti ki a hatását ultrahang segítségével, lebontja azokat, így a visszahízástól sem kell tartani.

A hatékonyságát már számos kutatással és eredménnyel is alátámasztották, szóval nem kell attól tartanod, hogy a technológiáról egyszer ezt hallod, máskor pedig egy teljesen más információt.

Forrás: Vitaminsziget.com


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X