Főoldal > SZÉPSÉG > Készítsük fel bőrünket az őszi időjárásra!

Készítsük fel bőrünket az őszi időjárásra!

antioxidánsbőrbőrápolásbőrproblémaegészségkozmetikumszépségvitamin
0

Írta:

A napfény pozitív hatásait kevésbé élvezhetjük a következő hónapokban, a hőmérséklet csökkenésével pedig a faggyútermelés is csökken. A faggyúmirigyek által termelt lipidek a bőr felszínén vékony filmréteget képeznek, amelyek védik bőrünket a káros hatások ellen. Ennek hiánya különféle bőrproblémákhoz vezethet.

Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista, a New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ vezetője ad néhány tanácsot, hogy ősszel, a hidegebb, szeles időjárás ellenére is ápolt, egészséges legyen a bőrünk.

Ősszel, miután csökken a levegő hőmérséklete, és egyre szelesebbé válik az idő, fokozottan figyelnünk kell arcbőrünk regenerálásra, újjávarázsolására. A hidegebb évszakokban egyébként is kiemelten fontos a hidratálás, hát még az ősz kezdetén, mikor a nyári forróság, a napozás nyomait még őrzi az arcunk.

A legfontosabb, hogy a hidegebb évszakokra szerezzünk be olyan krémeket, melyek magas számban tartalmaznak vízmegkötő faktorokat és antioxidáns vitaminokat. Emellett pedig kerülni kell mindent, ami szárítja a bőrt, így például a gyakori, meleg vízben történő fürdőzést.

Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista szerint a hidegebb napok beköszöntével minden bőrtípusnál kialakulhat vízhiányos állapot, ilyenkor a felső réteg szárazabb, az arc húzódik, kellemetlen tapintású és fakó lesz. Bőrünk hidratáltságát a külső hatások mellett az öregedés, a táplálkozás, a hormonális változások is befolyásolják, szakemberek segítségével azonban a legtöbb bőrhiba javítható.

“A bőr sejtjeinek az osztódását és érését, a haj táplálását az A-vitamin (retinol) segíti. Hiányában a bőr pikkelyesen hámlóvá válhat. A C-vitamin a bőr rugalmasságának és nedvességének megtartásában is döntő szerepe van, mert részt vesz a bőr elasztikus anyagának, a kollagénnek a képzésében. Az E-vitamin hozzájárul az egészséges arcbőr fenntartásához, mivel az E-vitamin erős antioxidáns, megakadályozza a bőr idő előtti öregedését, növeli a bőr nedvességtartalmát. Emellett persze fontos kihangsúlyozni, hogy egyrészt a vitaminok szedését sem szabad túlzásba vinni, másfelől pedig a többi vitamin, illetve nyomelem megfelelő bevitele is fontos, hiszen azok más élettani folyamatokban játszanak fontos szerepet. Mint minden esetbe, itt is a megfelelő egyensúly és a mértékletesség a lényeg, helyes táplálkozással pedig biztosítható a vitaminok megfelelő mennyisége, amire a szervezetnek szüksége van” – mondja a szakember.

Bár a napsugarak nem érik olyan intenzíven az arcunkat, ősszel sem szabad megfeledkeznünk az UV-sugarak elleni védelemről. Napközben csak olyan krémet használjunk, melynek ellenőriztük fényvédő erejét, a káros sugarak az őszi, téli időszakban is lehetnek veszélyesek. A káros UV sugarak által okozott pigmentfoltok jól kezelhetők dermabrázióval vagy hámlasztásokkal. Ezek segítenek megújítani a bőr hámrétegét. Mezoterápiával a bőr számára fontos antioxidánsokat, vitaminokat és hialuronsavat juttathatunk be a bőrbe, amelyek táplálják, hidratálják azt. A kozmetikai szalonokban vagy orvos-esztétikai rendelőben kapott kezeléseket pedig az otthoni bőrápolással kiegészítve gondoskodhatunk bőrünk megfelelő állapotáról. Itt fontos kihangsúlyozni, hogy bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumokat használjunk, amelyek kiválasztásában, ha szükséges, érdemes szakértőhöz fordulni.

Forrás: New Beauty, purecom
Képek: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X