Főoldal > SZÉPSÉG > A téli arcápolás öt aranyszabálya

A téli arcápolás öt aranyszabálya

arcápolásarcbőrarckrémekcémaszépségápolástéltéli arcápolásviszketés
0

Írta:

Télen a gyakran szélsőséges időjárás megviselheti arcbőrünket. A benti száraz, meleg levegő után szabályosan sokként éri bőrünket a kinti hideg, csípősen szeles idő. Az arcbőrünk kipirosodik, kiszárad, mikrosérülések alakulnak ki, amelyek szélsőséges esetben akár ekcéma-szerű tüneteket is okozhatnak. Megfelelő arcápolással azonban megelőzhetjük a bőrproblémák kialakulását, és a téli időjárási körülmények között is megőrizhetjük arcbőrünk puhaságát.

“A kulcsszó, mint mindig, most is a hidratálásban rejlik” – mutat rá Oláh Róbert, a Natics organikus termékcsalád vezető termékfejlesztője, aki összegyűjtötte a téli szezon arcápolásához kapcsolódó legfontosabb szabályokat.

1. Hidratálás

Olyan arcápoló termékeket használjunk, amelyek nagy nedvességmegkötő képességgel rendelkeznek. Így nem csak a bőrünk felszínét védik a vízveszteségtől, de mélyhidratálóként is remekül funkcionálnak. Választáskor törekedjünk a minél magasabb hialuronsav és glycoin tartalomra, az összetevők listájában pedig keressük az ectoint is, amely véd az extrém hőingadozás okozta mikrosérülések ellen.

2. Vitaminpótlás

A téli időszakban nem csak a D-vitamint kell pótolni a szervezetünk számára, hanem a természetes védekező-rendszerünket is támogatnunk kell C-vitaminnal. A táplálékkiegészítők mellett bőrünket is tápláljuk vele közvetlenül, tiszta aszkorbinsavat tartalmazó arcápolókkal. Ezek ráadásul a téli időszakban garantálják azt is, hogy arcbőrünk ne szürküljön el, hanem a legkomorabb időben is üdén ragyogjon.

61278656 - beauty woman face closeup portrait. spa girl touching her face

3. Hámlasztás

A bőr felszíne a szélsőséges időjárási körülmények közepette könnyen kiszárad, elsősorban a homloktájékon tapasztalhatunk komolyabb tüneteket. Használjunk hetente két alkalommal természetes PHA-t tartalmazó, újgenerációs gyümölcssavas hámlasztókat, amelyek amellett, hogy kíméletesen távolítják el a bőr legfelső, elhalt rétegét, kiváló nedvességmegkötő funkciójuk révén támogatják a felszabaduló arcbőr hidratáltságát is.

4. Szemkörnyék ápolás

Fokozottan ügyeljünk a szemkörnyékünkre, amely különösen érzékenyen tud reagálni az időjárás viszontagságaira. A sötét karikák és a hideg szél okozta bőrpírt kimagaslóan magas hatóanyag-tartalmú mélyhidratálókkal tudjuk halványítani. Törekedjünk arra, hogy olyan terméket válasszunk, amely ultra alacsony molekulasúlyú hialuronsavat tartalmaz, ha pedig organikus készítmény mellett döntünk, az allergiás reakciók megjelenésének lehetőségét is minimalizálni tudjuk.

5. Ajakápolás

Mindannyian tapasztalhatjuk, hogy az első hideg napok után a szánk kiszárad, kicserepesedik. Hiába kenjük azonban a legismertebb márka készítményeivel, attól csak úja és újra lehámlik. Használjunk helyette természetes növényi vajakat, például shea vajat, amelynek ízesített változatai garantáltan a ridikülünk alapdarabjává válnak amellett, hogy teljes körű ápolást biztosítanak ajakainknak.

A szépséged a küldetésünk – A Natics-ról

A 2018-ban fennállásának ötödik évét ünnepelő  Scin Cosmetics Kft. magas minőségű klinikai hatékonyságú összetevőket tartalmazó, organikus kozmetikumai immáron három éve elengedhetetlen szereplői az igényes nők arcápolásának. A több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező termékfejlesztőik folyamatosan azon dolgoznak, hogy a hölgyek természet adta elragadó szépsége a tökéletesen egészséges arcbőrükben is láthatóvá váljon.

A Natics minden bőrproblémára valós megoldást tud nyújtani, legyen szó zsíros vagy éppen száraz arcbőrről, szeplőkről vagy az egyre többeket érintő aknéról.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X