Főoldal > SZÉPSÉG > Pigmentfoltok? Halványítsd őket eredményesen!

Pigmentfoltok? Halványítsd őket eredményesen!

arcápolásarcbőrbőrfényvédelemhalványításpigmentfoltszeplő
0

Írta:

A pigmentfoltok olyan szabálytalan alakú, többnyire barna színű elváltozások, melyek az arcbőrön megjelenve gyakran zavarják tulajdonosaikat.

Napjainkban azonban nem kell együtt élnünk szeplőinkkel akkor, ha kellemetlenül érezzük magunkat miattuk: a biotechnológiával előállított kozmetikumokkal ugyanis eredményesen halványíthatjuk őket.

“A szeplők és más pigmentfoltok több okból is kialakulhatnak, a leggyakrabban azonban az UV fény és az öregedés hatására tűnnek fel” – magyarázza Oláh Róbert, a Natics organikus arcápolási szereket gyártó vállalat termékfejlesztési vezetője. Hozzáteszi, sok esetben azonban gyulladások, hormonális változások állnak a probléma megjelenése mögött, de nem egyszer a helytelen arcápolási rutin vagy nem megfelelő kozmetikumok okozzák a foltok kialakulását.

Az interneten a keresőoldalak milliónyi találatot dobnak ki, melyekben csodás folthalványítás ígéretéről olvashatunk házi praktikákkal. A szakértő szerint azonban a friss citrom használata irritálhatja arcbőrünket a savas PH-érték miatt, ráadásul, ha nem bio citromot vásárolunk, káros vegyszerek maradványait is a bőrünkre juttathatjuk általa. A 21. század rohamosan fejlődő biotechnológiájának köszönhetően azonban már elérhetőek olyan, kifejezetten folthalványítási céllal megalkotott arcápolók és szérumok, melyek igazoltan halványítják pigmentfoltjainkat.

“Fontos, hogy olyan terméket válasszunk, amelyben magas koncentrációban található meg olyan hatóanyag, amely célzottan gátolja a melanin előállítását. Azáltal, hogy a melanogonezis folyamata megszakad, nem termelődik a festékanyag, ezzel párhuzamosan pedig a foltok is elkezdenek halványulni” – mutat rá Oláh Róbert.

Úgy véli, eredményes lesz arcápolásunk akkor, ha gátoljuk a Tyrosinase enzim működést, és akkor is, ha AHA hámlasztókat használunk rendszeresen. Ha pedig mindezt alpha arbutinnal, tiszta C-vitaminnal, édesgyökér kivonattal vagy B3-vitaminnal fokozzuk, a folthalványítás is még sikeresebb lesz.

A szakértő szerint a pigmentfoltok 3-8 hét alatt halványulnak el, ez idő alatt tud a bőr teljes mértékben megújulni. Fontos azonban, hogy ne feledkezzünk meg a fényvédelemről, hiszen az UV-sugárzás hatására a festékanyag ismét termelődni kezd a bőrben, így a foltok újra felerősödhetnek.

Forrás: Natics


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X