Főoldal > SZÉPSÉG > 5 tévhit a ráncokról

5 tévhit a ráncokról

öregedésráncoktévhitek
0

Írta:

Mielőtt elfutnál valamelyik drogériába és felvásárolnád az össze ránctalanító készítményt, olvasd el ezt a cikket! Meg fogsz lepődni!

1. A genetika a legfőbb mumus

Valójában a legfőbb kiváltója a ráncoknak a napfény. Természetesen, a genetika is valamelyest szerepet játszik abban, hogy kinek, mikor kezd el öregedni a bőre, de mégsem annyira, mint az, hogy fiatalabb éveiben mennyire tette ki bőrét a káros UV-sugárzásnak.

2. Ha sok vizet iszom, nem leszek ráncos

A szervezetünknek, így a bőrnek is szüksége van a vízre, ugyanakkor a bőséges folyadékbevitel nem akadályozza meg a ráncok kialakulását. Sajnos!

3. Minél több ránctalanító, annál kevesebb ránc?

Ha százféle krémet kensz az arcodra, attól még kevésbé leszel hatékony a ráncok ellen. A bőrödet a sok termék csak nem kívánatos mellékhatásokkal terheli, irritációhoz, gyulladáshoz, allergiás reakciót válthatnak ki.

4. A futás és az ugrálással járó mozgások okozzák a bőr megereszkedését

Az arcbőr megereszkedésének két fő biológiai oka van: egyrészt kevesebb kollagén termelődik, ami a rugalmasság elvesztéséhez vezet, másrészt csökken az arcon a zsírszövet mennyisége, ami miatt nyúzottabbnak tűnhetünk. Egyértelmű, hogy nem a futás miatt ereszkedik meg a bőrünk….

5. A száraz bőrűeknek több a ránca

A ráncoknak nincs közük ahhoz, mennyire száraz a bőröd. A ráncokat elsősorban a napsugarak okozzák, de a kialakulásukban szerepe van a mimikának, az ösztrogén- és a zsírveszteségnek, plusz a genetikának is.


További cikkeink a témában

bőr

Atópiás, száraz gyermekbőr – tippek a téli mindennapokhoz (x)

Írta:
0

A tél különösen próba elé állítja bőrünket. A hideg, a száraz levegő, a fény hiánya és a szél meggyengíti a felhámot, különösen azokon a területeken (arc, kéz és ajkak), amelyek leginkább ki vannak téve e hatásoknak. Megjelennek a kipirosodott foltok, a bőrirritáció és a száraz bőr valamennyi egyéb tünete.

Kövess Facebook-on!
X