Főoldal > MOZGÁS > Előzd meg a ráncokat: tréningezd az arcodat!

Előzd meg a ráncokat: tréningezd az arcodat!

arcedzésránc
0

Írta: and

Állítsd meg az időt! A bőr öregedése természetes folyamat, amelyet külső és belső tényezők egyaránt befolyásolnak. A kor előrehaladtával a szövetek folyamatosan veszítenek nedvességtartalmukból, és az aszalódó gyümölcshöz hasonlóan lassan összezsugorodnak. „Az izmok egészséges működésének életfeltétele a mozgás, ennek hiányában a meggyengült és elvékonyodó izmokat lehúzza a gravitáció, ami a nők legnagyobb ellensége.  A leépülő […]

Állítsd meg az időt!

A bőr öregedése természetes folyamat, amelyet külső és belső tényezők egyaránt befolyásolnak. A kor előrehaladtával a szövetek folyamatosan veszítenek nedvességtartalmukból, és az aszalódó gyümölcshöz hasonlóan lassan összezsugorodnak. „Az izmok egészséges működésének életfeltétele a mozgás, ennek hiányában a meggyengült és elvékonyodó izmokat lehúzza a gravitáció, ami a nők legnagyobb ellensége.  A leépülő izomsejtek csökkentik az arc izomzatát, így a fölöslegessé váló bőrrészek “ráráncolódnak” az arcra. “Az idő előtti bőröregedés folyamatát rendszeres arctornával lassíthatjuk, amely alulról, az izom felől tölti fel az arcot az eredeti méretűre” – tájékoztat Bojtor Márta, arctorna tréner.

Nyerd vissza a fiatalságodat!

A szakértő által kidolgozott speciális módszer az izmok anatómiájára, élettanára és az edzéselméletre épül. Az arcnak egy változatos, és rendkívül erőteljes terhelésre van szüksége, amit az edzéselméletben határterhelésnek neveznek. Így az izom képessé válik izomsejteket felszedni, egészséges határon belül megvastagszik, és az arcfeltöltéshez hasonlóan belülről és alulról simítja ki az arcot, mindezt kémiai anyagok nélkül, természetesen. A gyakorlatok fő előnye, hogy egyáltalán nem ráncosítják és törik a bőrt, sőt javítják a vérellátását, fokozzák a nyirokkeringést, ezáltal a bőr rugalmassá és bársonyossá válik.

grimaszcikk.jpg ()Előzd meg a ráncokat!

„Az arctornát érdemes minél korábban, 28-30 évesen elkezdened, és az eredményt előre vetítve már néhány foglalkozás után a saját szemeddel láthatod. Az erős terheléstől „bedurranak” az izmok, és megmutatják, milyenné válik az arcod kb. 3 hónap múlva, ám a tartós hatás 5 hónap múlva mutatkozik meg igazán” – fűzi hozzá a szakértő.

A speciális technikák folyamatos és bizonyos időközönként történő változtatásával arcod visszanyeri a fiatalságát, a meglazult részeken feszesebbé válik és nő az izomtömeg, tehát kisimul felette a bőröd, éppen úgy, mint az edzőteremben a tested.

Ha hetente kétszer fejleszted az izmokat, az orcák feljebb emelkednek, hiszen a megerősödött izomzat erős és rugalmas, így nem húzza le a gravitáció. Eltűnik a toka, a száj mellett, a szem körül és a homlokon kisimulnak a ráncok, halványodnak a szarkalábak, és feszessé válik a nyak.

Óvatosan az otthoni gyakorlással!

Ha nem rendelkezel a szükséges ismeretekkel, elég egy pontatlan mozdulat, és az arcodnak talán pont azt a részét fogod mozgatni, amelyet nem kellene jobban kiemelned, míg az, amit tölteni és fejleszteni szeretnél, edzetlen marad.  Az arctorna alapjainak elsajátításához ezért szükséged van a tréner segítségére, aki megtanítja a módszer rendkívül bonyolult mozgásrendszerét, kijavítja a hibákat, és folyamatos ellenőrzéssel garantálja a fokozatos izomfejlődést. A későbbiek során, amikor megszerezheted a szükséges rutint, a gyakorlatokat egyedül is végezheted, és megtarthatod azt az eredményt, amit a trénerrel közösen elértél.

Nem csupán a bőrödet szépíti

„Az arctorna az arc reflexpontjain keresztül az egész testre jótékonyan hat. Az arctornával generált véráram szellemileg is frissít, növeli a magabiztosságot és javítja az önbizalmat” – mondja a szakértő. A speciális fogásokkal korrigálhatóak az arc bizonyos szimmetriái, illetve lassítható a szemfüggesztő izmok renyhesége, így a rendszeres arctorna pozitív hatást gyakorol a látásra is.  Az arc- és a homlok izmainak mozgatásával javul a hajas fejbőr vérellátása, ami serkenti a hajhagymák működését, egyes szorító mozdulatok pedig felérnek egy fogínymasszázzsal.

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: http://arctorna.hu/

Fotó: Profimedia – Red Dot

Curver Grand Chef ételtartó (x)

Fedezze fel a powerfruit erejét!

Kavard fel a port és nevess!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X