Főoldal > Utazás > Ettől egyből kedvet kapsz az utazáshoz!

Ettől egyből kedvet kapsz az utazáshoz!

könyvkönyvajánlóutazásútleírás
0

Írta:

Drienyovszki Eszter: Moszkva hátizsákos szemmel Drienyovszki Eszter 2009 nyarán 2 hónapot töltött Moszkvában ösztöndíjasként. Igazi multikulti környezetbe került, a világ minden tájáról érkező diákokkal együtt fedezték fel az orosz fővárost. Eszter a Moszkvában, hátizsákosként megélt tapasztalatait egy nem szokványos formátumú útikönyvben foglalta össze, hogy a most odalátogató fiatalokat ne érje semmiféle meglepetés. Könyvét február 10-én, […]

boritohátizsákmoszkva.jpg ()Drienyovszki Eszter: Moszkva hátizsákos szemmel

Drienyovszki Eszter 2009 nyarán 2 hónapot töltött Moszkvában ösztöndíjasként. Igazi multikulti környezetbe került, a világ minden tájáról érkező diákokkal együtt fedezték fel az orosz fővárost. Eszter a Moszkvában, hátizsákosként megélt tapasztalatait egy nem szokványos formátumú útikönyvben foglalta össze, hogy a most odalátogató fiatalokat ne érje semmiféle meglepetés. Könyvét február 10-én, este 7 órakor mutatja be az U26 Clubshop-ban.

Eszter Moszkvában figyelt, látott és aktívan jegyzetelt, mígnem papírra vetett betűi egy kész könyvvé álltak össze. Nem egy hagyományos, turistáknak szánt könyv született, nem fog benne az olvasó fontosnak vélt helyi látványosságokról, vagy a nagy királyok és uralkodók csatáiról olvasni, és nem fog hosszú listákat találni kötelezően meglátogatandó helyekről és éttermekről. Cserébe a könyvből kiderül, hogy az oroszoknak az ittas állapotra 8 különböző kifejezése van, amiket nem árt megkülönböztetni és helyesen használni a moszkvai mindennapokban. Ha a világ egyik legdrágább városában olcsón akarunk egy jót enni, ne húst és kenyeret válasszunk a piacon, hanem halat és gránátalmát. A „közel lakom a metróhoz„ Moszkvában azt jelenti, hogy az kevesebb mint fél óra gyaloglásra található, ennek ellenére az orosz nők ragaszkodnak a magas sarkú cipő viseletéhez.camino.JPG ()

A fiatal író A-tól Z-ig, szócikkek formájában kalauzol minket, szemlélete szerint kortársai számára máshol vannak a fókuszpontok egy város térképén, mint a családi nyaraláson résztvevőknek, így kaphatott helyet az L betűnél „Lucian, a lassú spanyol fiú” is a könyvben.

88 oldal, 1990 Ft, Édesvíz Kiadó

Teremi J Balázs: Camino de Santiago – Útinapló

Útinapló a kereszténység harmadik legfontosabb zarándokútjáról, a Camino de Santiagoról. 800 kilométer hegyen-völgyön át, egy hónapnyi gyaloglás Észak-Spanyolország elhagyatott vidékén, gyönyörű környezetben. Hús-vér szereplők, ezeréves legendák és sok-sok gondolat egy húszas éveinek végét taposó fiatalembertől. Nehéz ezt elmagyarázni, ezt egyszerűen érezni kell: a Camino hív. Pár emberrel megtörténik, és ők előbb-utóbb biztosan végigjárják az utat, a többséggel pedig nem. Ez a különleges, ébredő, hívogató érzés folyamatosan vissza-vissza tért, és nem hagyott nyugodni. Éreztem, hogy meg kell tennem, pedig minden racionális érv ellene szólt: hosszú szabadság, viszonylagos kényelmetlenség, óriási megerőltetés. Semmi sem indokolta, hogy harmincegynehány napon keresztül nomád körülmények között gyalogoljak egy idegen országban! Csak ez az egyetlen érzés, ami nem hagyott nyugtot, míg rá nem léptem az útra. A Camino hív. Pontosabban: a Camino egyeseket hív. És mi megyünk, előbb, vagy utóbb. Ott vagyunk az úton.

202 oldal, 2400 Ft, Könyvműhely Kiadó

eletreszolo.jpg ()National Geographic: Életre szóló kalandok

Vegyünk részt egy kalandos, spirituális és kulturális utazáson, időn és téren át, amelynek során felkeressük a világ legnagyszerűbb, legemlékezetesebb és legvarázslatosabb helyszíneit – olyan ősi és modern, híres és ismeretlen szakrális helyeket, ahol az emberiség több évezrede keresi isteneit.
Legyünk akár hívők, akár a kultúra iránt érdeklődő turisták, ez a pompás kötet felfedezőútra visz bennünket – a szó valódi és mély értelmében. Utazásunk minden lépését érthető és érdekes magyarázatok, színes fényképek és térképek, a kihagyhatatlan látnivalók és a hozzájuk kapcsolódó kirándulások ismertetői, valamint a különlegesen vonzó helyszíneket bemutató tematikus összeállítások kísérik.cotedazur.jpg ()

400 oldal, 7900 Ft, Geographia Kiadó

Marco Polo (Justin Éva): Cote d’Azur – Monaco

Naprakész információk, bárhová utazunk!
Kalandok és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat.
Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étkezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím! Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek.

130 oldal, 1990 Ft, Corvina Kiadó


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X