Főoldal > Utazás > Így lehet szuper a nyarad, ha nem tudsz elutazni

Így lehet szuper a nyarad, ha nem tudsz elutazni

belföldélménygrill partinyárwellness
0

Írta: and

A kéthetes láblógatás egy szálloda medencéje mellett nagyon vonzóan hangzik, de sokunknak nincs lehetősége rá. A nyári kalandokról azonban a dolgos hétköznapok mellett sem kell lemondanod. Mozgósítsd a barátaidat! Egy fárasztó hét után van csak igazán szükséged, hogy önfeledten szórakozhass egy kicsit. Szedd össze a barátokat, és rendezzetek grill partit! Teraszon, kertben, tetőn, mindegy hogy […]

A kéthetes láblógatás egy szálloda medencéje mellett nagyon vonzóan hangzik, de sokunknak nincs lehetősége rá. A nyári kalandokról azonban a dolgos hétköznapok mellett sem kell lemondanod.

Mozgósítsd a barátaidat!

Egy fárasztó hét után van csak igazán szükséged, hogy önfeledten szórakozhass egy kicsit. Szedd össze a barátokat, és rendezzetek grill partit! Teraszon, kertben, tetőn, mindegy hogy hova tervezitek, a kikapcsolódás és az önfeledt szórakozás garantált. A társaságot megörvendeztetheted saját készítésű fagyival is. Ehhez nem kell mást tenned, mint valamilyen gyümölcsöt, málnát, epret vagy meggyet turmixszal pürésíteni, mézzel édesítve joghurttal kikeverni és máris mehet a mélyhűtőbe.

grillcikk.jpg ()Irány Magyarország!

A vakációnak nem kell feltétlenül külföldi utazást jelentenie, hazánk is bővelkedik a szebbnél-szebb felfedezésre váró tájakban. Ha napimádó vagy, rád vár a Balaton vagy a Velencei-tó egy hosszú hétvégére. Itt a wellness szállókon át a faház-bérlésen keresztül a kempingig mindent megtalálsz. A természetkedvelők gyönyörű hegyek, természetvédelmi övezetek közül válogathatnak, elő tehát a bakanccsal, és irány a szabad! Egy kiadós gyaloglás után lelkileg is felfrissülve fogsz visszatérni a munkába.

Légy turista egy kicsit itthon! Számos tematikus vezetett túra közül válogathatsz, melyek olyan helyekre juttatnak el, ahol garantáltan nem jártál még. De az is elég, ha egy szombat délelőtt nyitott szemmel jársz a városban: ülj be egy kávéra egy magazinnal és élvezd a szabadságot!

Wellness otthon

A kényeztetésről otthon sem kell lemondanod, saját fürdődet is wellness oázissá alakíthatod egy napra. A nagy melegben segítségedre lehetnek az illóolajok. Készíts hűsítő fürdőt ánizs, borsmenta vagy citromolajjal. A levendula illata megnyugtat és segít levezetni az egész napos stresszt. Lábfürdőt is készíthetsz, a citromolaj felfrissíti a fáradt végtagokat és serkenti a vérkeringést. A naptól kiszáradt bőrt remekül hidratálja a gyógyvizes arcpermet vagy egy kiadós radírozás után feltett hidratáló maszk. Egy evőkanál joghurtot keverj össze egy kis mézzel és zabpehellyel vagy cukorral, és már is kész is a házi arcradír.

grillcikk2.jpg ()Iktass be kis pihenőket!

Ha idén nem számolsz hosszabb kikapcsolódással, próbálj meg rendszeres kis pihenőket beilleszteni a teendők közé. Ha sportolsz, told meg az edzést egy félórás szaunával vagy edzés utáni sétával hazafelé. A zene vagy egy rövid munka utáni meditáció is sokat segíthet a test- és lélek regenerálódásában. Rakd be a kedvenc CD-d és lazíts egy kicsit! Nézd át a teendőidet és próbálj meg egy-két üres órát találni, ami csak a tiéd! Ha rendszeresíted ezeket a kis szüneteket az egészséged és teljesítményed is meg fogja hálálni a törődést.

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 

Fejben és lélekben is fogyózz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X