Főoldal > Utazás > Hűsölj a Dunán!

Hűsölj a Dunán!

Dunahajóútkánikulaprogram
0

Írta: and

Igazán kellemes egynapos kirándulásokat találhatsz a dunai utak között. Ha szereted a vízen ringatózást és a hűvös szellőket, akkor ezeket pont neked találták ki. Szentendrei hajózás Kellemes egynapos hajókirándulás ellátogatni Szentendrére. Igazán hangulatos város apró macskaköves utcákkal, ahol rengeteg kicsi étteremre és kávézóra bukkanhatsz, ha kissé letérsz a főutcáról. Nyáron gyakran rendeznek a templom körül […]

Igazán kellemes egynapos kirándulásokat találhatsz a dunai utak között. Ha szereted a vízen ringatózást és a hűvös szellőket, akkor ezeket pont neked találták ki.

Szentendrei hajózás

Kellemes egynapos hajókirándulás ellátogatni Szentendrére. Igazán hangulatos város apró macskaköves utcákkal, ahol rengeteg kicsi étteremre és kávézóra bukkanhatsz, ha kissé letérsz a főutcáról. Nyáron gyakran rendeznek a templom körül kirakodóvásárt, ahol sok szép kézműves apróságot találhatsz, ha vásárolni szeretnél valami különlegeset. Szinte kötelező program a csokoládé- és marcipánmúzeum, ahol nem csak megnézheted, hogyan készülnek a finomságot, hanem meg is kóstolhatod őket.

Hétfő kivételével minden nap fél 11-kor indul hajó a Vigadó térről, és körülbelül délre ér Szentendrére. Ára: 1590 Ft. Retúr: 2385 Ft.

hajo3.jpg ()

Borhajó

Aki szereti a bort és a hűs szellőt, annak igazi különlegesség lehet ez a pár órás kirándulás. A vacsorával egybekötött borkóstolón Magyarország legnevesebb borvidékeit és pincészeteit ismerheti meg az érdeklődő. Minden alkalommal egy-egy pincészet borásza mutatja be a borkészítés és a borkóstolás művészetét, közben pedig különleges szemszögből nézheted meg a város nevezetességeit. Az esti szellő, és a halk hullámok igazán különleges helyszínéül szolgálnak egy finom vacsorának.

Borhajó kéthetente pénteken indul este hét órakor a Vigadó térről. A három órás hajózás, vacsora és borkóstolás ára 9990 Ft.

Solt lovascentrum

Egész napos program az egész családnak. A kellemes hajóút után a lovascentrumban finom italokkal és kiadós reggelivel várják a vendégeket, ezután következnek a programok. Található itt kézművesház, ahol iparművészek mutatják be a népi művészetet, a pincében bort kóstolhatnak, valamint lehetőség van a parasztudvar és a tanyamúzeum megtekintésére. A háromfogásos ebéd után lovasbemutató szórakoztatja az ide látogatókat, ami után lovagolni és kocsikázni is lehet.

Idén még három alkalommal indulnak szárnyashajók: augusztus 20-án, szeptember 3-án, és 17-én. A program ára: 11990 Ft.

hajo2.jpg ()

Esztergomi kirándulás

Ha ezt választod, már az út is igazán izgalmas különleges lehet. A hajón nyitott teraszokon élvezheted a finom szellőket, az étteremben pedig meg is ebédelhetsz. Esztergom rengeteg látnivalóval büszkélkedhet, többek között a Bazilikával, a Mária Valéria híddal, a Vármúzeummal, vagy a Sötétkapuval, melyeket mindenképpen érdemes megnézni. Ha már kisétáltad magad, akkor irány egy szuper étterem, amiből szintén nagyon sokat találhatsz. Valószínűleg a legnépszerűbb hely, így várni kell az asztalra, a Csülök Csárda, ami a Bazilika alatt található. Nagyon kellemes környezet, igazén finom ételekkel.

Indulás hétfő kivételével minden nap reggel kilenckor a Vigadó térről. A kirándulás ára: 1990 Ft. Retúr: 2985 Ft.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X