Főoldal > Utazás > 5 ok, hogy miért nyaralj Törökországban

5 ok, hogy miért nyaralj Törökországban

életmódTörökországutazáswellness
0

Írta: and

Törökország nemcsak sok napsütést, isteni ételeket, ezernyi mosolyt és végeláthatatlan, gyönyörű tengerpartot ígér számodra, hanem ennél sokkal többet: igazi feltöltődést, kikapcsolódást és olyan élményeket, melyekre már régóta vársz!

Öt jó okot sorakoztatunk fel amellett, hogy te is elmenj egy mesés török vakációra, amely biztosan örök élmény marad számodra!

1. Élvezd Pamukkale gyógyvizét!

Pamukkale magyarra fordítva Gyapotvárat jelent. Ezt alighanem akkor érted meg leginkább, ha megpillantod a fehér mészkőképződményt, melynek apró medencéiben 35 fokos gyógyvíz csordogál. Miután levetted a cipőd, gázolj bele az apró tavacskákba, és add át magad a víz kényeztetésének: reumás- és ízületi fájdalmakra kiváló! Ne feledd: kalapot, fényvédő krémet és vizet vigyél magaddal, mert a medencéknél nincs árnyék!

2. Szépülj Kleopátra fürdőjében!

Ha meguntad a természet által létrehozott medencéket, pár perc sétával elérheted Kleopátra fürdőjét, amelyben a törökök szerint annak idején az uralkodónő is gyakran megmártózott. Ma azonban bárki számára adott a lehetőség, hogy fél órás fürdőzéssel megszépüljön és megfiatalodjon, és ez igazán megéri a 12 eurós belépődíjat.

3. Frissülj fel egy forró teával a bazárban!

Nincs is kellemesebb annál, ha kedvedre nézelődhetsz és alkudozhatsz a bazárban, kivéve talán egy dolgot: ha az árus forró teával kínál. Nyugodtan fogadd el, teljesen biztonságos dolog. Emellett nagyon kedves baráti gesztus, ami ráadásul remekül felfrissít a forróságban. A meleg teától ugyanis kimelegszünk, ami felgyorsítja hőleadásunkat, ettől kis idő múlva nem érezzük majd olyan elviselhetetlennek a hőséget.

4. Menj török fürdőbe, és hagyd, hogy kényeztessenek!

A tradicionális török fürdőt, vagyis a hamamot mindenképpen érdemes kipróbálnod, erre pedig hol adódna jobb lehetőséged, mint Törökországban? A szauna és a bőr tisztítása után egy masszázs következik, így végül nemcsak felfrissülsz, hanem a szervezetedben felhalmozódott méreganyagoktól is könnyebben megszabadulhatsz, valamint anyagcseréd is felgyorsul. A kezelés végén elfogyasztott tea pedig már csak a kellemes bónusz!

5. Hűsölj a tengerben vagy számtalan mecsetben!

A kellemes tengervíz vagy a szálloda medencéje mellett több mecset is felfrissülést biztosít számodra a hőségben. Csak arra ügyelj, hogy a legtöbb szent helyre fedett térdekkel, vállakkal és kendőben léphetsz be, amit a helyszínen is kölcsönözhetsz. Ezen kívül le kell venned a cipődet is, de mivel Törökországban az erős vallási tiltás miatt a bűnözés minimális, ne izgulj, biztosan meglesz, mire visszamész!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X