Főoldal > Utazás > Szuper vízparti helyek közel Budapesthez

Szuper vízparti helyek közel Budapesthez

budapest környéki vízparti helyekvízpartvízparti helyek
0

Írta:

Ha szeretnél kimozdulni a fővárosból akár egyetlen napra vagy egy hétvégére, akkor az alábbi szuper vízparti helyeket ajánljuk.

Mindannyian tudjuk, hogy Budapestről könnyen megközelíthető a Lupa-tó, a Velencei-tó vagy a Balaton, de kérdés, hogy van-e kedvünk a szabadidőnket nagy tömegben, a népszerű strandokon jellemző nem túl baráti árakon bosszankodva tölteni. Ugye, hogy neked sincs? Akkor olvass tovább, ugyanis ajánlunk néhány szuper – és talán kevésbé felkapott – vízparti helyet Budapesttől nem messze, amelyeket érdemes lehet neked is feltérképezni a pároddal, családdal vagy barátokkal.

Bánki-tó Strand

A Bánkitó Fesztiválról talán már neked is ismerős lehet a fővárostól 65 km-re található Bánk neve, és hát érdemes is megjegyezni, mert egy gyönyörű, erdővel övezett tavacskát is találhatsz itt. Átlagos mélysége 4 méter, fürdeni pedig csak a kijelölt strandrészen lehet, ezért baráti társaságoknak ajánljuk inkább, mint családoknak. Ha ellátogattok ide, béreljetek vízibiciklit, vagy látogassatok el a helyi kalandparkba, biztosan szuper jó móka lesz!

Kisoroszi szigetcsúcs

A Szentendrei-sziget csúcsán található, és a kellemes fürdőhely mellett a panoráma sem kutya: egyik oldalon a visegrádi vár és a hegyek, a másikon a Börzsöny látható. Kedvelt táborozóhely, családosok, kutyával érkezők és az evezősök is nagyon szeretik.

Göd

Budapesttől 24 km-re található Göd, ahol termálvizes strand és Duna-parti fürdőhely is vár mindenkit egész nyáron. Ha a szabadstrandot választjátok, akkor az alsógödi Széchenyi csárdát keressétek, onnan nem messze található a strand. Elég jól felszerelt, van zuhanyzó, mosdó, játszótér, büfé, és kabinok is megtalálhatók itt.

Kutyabarát fürdőhelyek

Ha négylábú társadat is magaddal szeretnéd vinni a strandra, akkor egyre több lehetőség közül választhatsz. Mi a Velencei-tónál lévő Drótszamár kempinget, valamint a délegyházi tavaknál található Tavirózsa kempinget próbáltuk ki, ahová a fürödni vágyók kisebb-nagyobb kutyákkal érkeztek. Sőt, volt, aki egy kismalacot is magával hozott!

Fotók: 123RF, Instagram


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X