Főoldal > EGÉSZSÉG > Sikersztori – fogyókúra vidáman

Sikersztori – fogyókúra vidáman

diétaegészségfogyókúra
0

Írta:

Szalontai Ildikó saját bevallása szerint sosem volt nádszálkarcsú, ám mindig vonzotta a férfitekinteteket. Iskolás korában sosem kerülte a testnevelés órákat, még kosárlabdaedzésre is járt. Érettségi után egy kerékpárüzletben kezdett dolgozni, és barátaival rengeteget járt biciklizni. Megesett, hogy napi 100 kilométert is letekertek. A túrák közben jórészt gyümölcsökön éltek, így a rendszeres mozgásnak és a diétás […]

Szalontai Ildikó saját bevallása szerint sosem volt nádszálkarcsú, ám mindig vonzotta a férfitekinteteket. Iskolás korában sosem kerülte a testnevelés órákat, még kosárlabdaedzésre is járt. Érettségi után egy kerékpárüzletben kezdett dolgozni, és barátaival rengeteget járt biciklizni. Megesett, hogy napi 100 kilométert is letekertek. A túrák közben jórészt gyümölcsökön éltek, így a rendszeres mozgásnak és a diétás étkezésnek köszönhetően Ildikónak formás, sportos lett az alakja.

Tévénasi és cinkostárs

A csinos lánynak nem kellett sokáig várnia az udvarlókra, viszonylag fiatalon szerelembe esett a párjával, akivel a mai napig együtt élnek. A tévénézés közben elfogyasztott bőséges vacsorák azonban hamar nyomot hagytak Ildikó alakján. Mivel nagyon szeret főzni, bele sem gondolt, hogy az ínycsiklandó ételekért nagy árat fog fizetni.

„Hirtelen kúsztak fel rám a kilók, szinte észre sem vettem, mennyire eltorzult az alakom. Viszonylag rövid idő alatt közel 30 kilóval lettem nehezebb, a mérleg már 96 kilót mutatott. Ez azonban semmit sem változtatott a jókedvemen, ugyanaz a vidám, mosolygós lány maradtam, aki voltam. A barátom is jó cinkosnak bizonyult, mert soha nem tette szóvá a méretnövekedésemet, sőt, biztosított arról, hogy neki így tetszem, ahogy vagyok.”

Akupunktúrával a kilók ellen

Ennek ellenére Ildikó igyekezett lefogyni: kipróbálta a szétválasztó étrendet, majd végigcsinálta a 90 napos diétát is. Pár kilótól ugyan sikerült megszabadulnia, de az eredmény nem volt látványos. Amikor azonban egy ismerősétől arról értesült, hogy ő több mint húsz kilónak intett búcsút az akupunktúra segítségével, Ildikó úgy gondolta: miért ne sikerülhetne ez neki is? Éppen nyaralni készültek, ezért plusz motivációt jelentett számára, hogy tudta, hamarosan fürdőruhában kell mutatkoznia.

„Felkerestem az akupunktúrás orvost, és a rendelőben rá kellett állnom a mérlegre. A súly, amivel szembesültem, kétség kívül növelte az eltökéltségemet. Azonnal bérletet váltottam a doktornőhöz, akitől teljes körű étrendet is kaptam. A szénhidrátokat, a fehér lisztből készült harapnivalókat és a cukrokat teljes mértékben száműznöm kellett az étrendemből, és a kalóriát is a minimális szinten, 1000-1200 kalória körül határozta meg. Emellett étkezési naplót kellett vezetnem, amelyet a kezelések alkalmával a doktornő mindig átnézett és értékelt. A diétás étrendet egyébként nem volt nehéz betartanom, mert a tűszúrások megfosztottak az éhségérzettől, és „elvonási tünetek”, vagyis fejfájás, lehangoltság, idegesség sem jelentkeztek.”

Új élet, új alak

0003424_1.jpg ()

Ildikó éppen karácsony előtt vágott bele a kúrába, ezért a terített asztalok látványa nagy önmegtartóztatást kívánt tőle. De ő hajthatatlan volt, „végigböjtölte” az ünnepeket.

„Ha az ember meginog, elveszítheti a fogyás sikerébe vetett hitét. Aki viszont kitart az elhatározása mellett, annál nem marad el az eredmény. Ami engem illet, már az első hat hétben 12 kilótól sikerült megszabadulnom. A kezdeti sikereken felbuzdulva folytattam a fogyókúrát. Nagyon ügyeltem arra, hogy ne térjek el az ajánlott étrendtől, és arra is figyelmet fordítottam, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően naponta legalább két-három liter folyadékot, elsősorban ásványvizet igyak. Ez nem csak a méregtelenítő folyamatokat gyorsítja, hanem az éhségérzetet is csökkenti. Az akupunktúrás terápiát kúraszerűen folytattam, háromszor ismételtem meg a tízalkalmas kezelést. Ekkor keveset sportoltam, mert az alacsony energiabevitel miatt nem igazán maradt erőm rá. De beszereztem otthonra egy futópadot, és a kúrák közötti időszakban minden este edzettem rajta. Azóta minden nap több kilométert futok, ha pedig kihagyok egy napot, már rosszul érzem magam.”

Lényeg a szemléletváltás

„A mai napig követem a diétás étrendet, és még tíz kilótól szeretnék megszabadulni. De emiatt nem izgulok különösebben, hiszen az életmód- és szemléletváltás, amelyet a kilók lefaragása során elsajátítottam, sokkal többet számít, mint az, hogy van-e még rajtam felesleg. Sokan fordulnak hozzám tanácsért, az akupunktúrás doktornő, dr. Giller Myriam pedig engem kért fel, hogy szerepeljek az új könyve borítóján.”

Szalontai Ildikó
Kora: 34 év
Magassága: 168 cm
Korábbi testsúlya: 96 kg
Jelenlegi testsúlya: 73 kg

Sikerének titka:

– Akupunktúrás kezelések
– Naponta 1000-1200 kalória bevitele
– Szénhidrátok, cukrok elhagyása az étrendből
– Rendszeres futás


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X