Főoldal > EGÉSZSÉG > Budapest – a mellrák elleni küzdelem fellegvára

Budapest – a mellrák elleni küzdelem fellegvára

egészségmellrákwellness
0

Írta:

Az „Egy megtartott ígéret” című világtalálkozóra – melyet az amerikai Susan G. Komen for the Cure alapítvány, az emlőrák elleni küzdelem nemzetközi éllovasa szervez – 5 kontinensről érkeznek szakemberek a fővárosba. A különböző szakmai és kulturális háttérrel, eltérő tapasztalatokkal rendelkező küldöttek arról számolnak be egymásnak, hogy miként végzik felvilágosító munkájukat helyi szinten, hogyan ösztönzik a […]

Az „Egy megtartott ígéret” című világtalálkozóra – melyet az amerikai Susan G. Komen for the Cure alapítvány, az emlőrák elleni küzdelem nemzetközi éllovasa szervez – 5 kontinensről érkeznek szakemberek a fővárosba. A különböző szakmai és kulturális háttérrel, eltérő tapasztalatokkal rendelkező küldöttek arról számolnak be egymásnak, hogy miként végzik felvilágosító munkájukat helyi szinten, hogyan ösztönzik a nőket a mellrák korai felismerését lehetővé tevő szűrővizsgálatokon való részvételre, és hogyan ismertetik meg őket a különböző kezelési lehetőségekkel.

0004519_1.jpg ()

„A világon évente több mint 1 millió nőnél állapítanak meg emlőrákot. Ha összefogunk, életeket menthetünk, és örökre legyőzhetjük ezt a szörnyű betegséget.” – figyelmeztet Nancy G. Brinker, a Susan G. Komen for the Cure mozgalom alapítója, az Egyesült Államok korábbi magyarországi nagykövetasszonya.

A 30 különböző országból érkező küldöttek – köztük 4 magyar szakember – csatlakoznak a szeptember 30-án este 8 órakor kezdődő, a hazai mellrák elleni küzdelem szimbólumává vált figyelemfelhívó lánchídi séta hazai résztvevőihez, amelyet a Nancy G. Brinker kezdeményezésére létrejött „Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület” szervez. A közös sétát az Egészség Nap előzi meg 11 órától a budapesti Roosevelt téren, ahol sok színes családi program mellett szakmai fórumok az egészségmegőrzésre és a szűrővizsgálatokon való részvételre ösztönözik a nyilvánosságot.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X