Főoldal > EGÉSZSÉG > Ismerd meg a csakráidat!

Ismerd meg a csakráidat!

csakraenergiaközpontok
0

Írta:

A csakra szanszkrit eredetű szó, jelentése “kerék”, amely a csakrákra jellemző forgó mozgást idézi. Ezek az energiaközpontok a gerincoszlophoz és idegrendszerhez kapcsolódnak és energiával látják el szervezetünket. Ahogy az alsó csakráktól haladunk egyre feljebb, úgy haladunk szimbolikusan az anyagi világtól a szellemi felé. Gyökércsakra – a biztonságA gyökércsakra a gerincoszlop alján, a gát területén helyezkedik […]

A csakra szanszkrit eredetű szó, jelentése “kerék”, amely a csakrákra jellemző forgó mozgást idézi. Ezek az energiaközpontok a gerincoszlophoz és idegrendszerhez kapcsolódnak és energiával látják el szervezetünket. Ahogy az alsó csakráktól haladunk egyre feljebb, úgy haladunk szimbolikusan az anyagi világtól a szellemi felé.

0006851_1.jpg ()

Gyökércsakra – a biztonság
A gyökércsakra a gerincoszlop alján, a gát területén helyezkedik el. Itt kapcsolódunk az anyagi világhoz: ha ez az energiaközpontunk kiegyensúlyozottan működik, erősnek, fittnek érezzük magunkat  és a csakrához hozzá kapcsolódó szervek – mint a végbél, a vastagbél, a csontrendszer, a gerincoszlop, a fogak és körmök, a nyirokkeringés és a kiválasztórendszer – is egészségesek.
Színe: piros

Szexcsakra – szexualitás
A második a keresztcsonti, vagy más néven szexcsakra. A köldök alatt néhány centivel található, és a szexuális energiáinkért felelős. Ha jól működik, kiegyensúlyozott a szexuális életünk, elégedettek vagyunk saját testünkkel, harmonikus a kapcsolat édesanyánkkal és egészségesek a következő szerveink: a has – és medence területe, a vese, a hólyag, és a nemi szervek.
Színe: narancssárga

Köldökcsakra – munka, aktivitás
A harmadik fő energiaközpont a köldök fölött, a gyomor tájékán található. Ha megfelelően működik, remek hangulatban vagyunk, élvezzük a munkánkat, szárnyal a kreativitásunk és egészségesek a hozzá kapcsolódó szerveink: a derék, a hasüreg, az emésztési rendszerünk, a gyomor, a máj, a lép, az epehólyag és a hasnyálmirigy. 
Színe: napsárga

0006851_2.jpg ()

Szívcsakra – szeretet
A negyedik csakra, a szívünk tájékán helyezkedik el. Ha jól működik, a test-lélek-szellem hármas egysége egyensúlyban van, nyitottnak, nyugodtnak, szabadnak érezzük magunkat. Képesek vagyunk a szeretetre és odaadásra. Egészséges a szív, a tüdő, a mellkas, a hát szívtájéki területe, a gerinc vonala nyaktól derékig és a vérkeringési rendszer. 
Színe: zöld

Torokcsakra – kommunkiáció
Az ötödik energiaközpont a torok magasságában található. Kiegyensúlyozott működése esetén nincsenek lelki problémáink, őszinték, nyitottak vagyunk, jól ki tudjuk fejezni magunkat és egészségesek a hozzá tartozó szerveink: a torok, a nyak, az állkapocs, a fülek, a légcső, a hangképző szervek, a nyelőcső, a tüdő felső része és a pajzsmirigy.
Színe: kék

Homlokcsakra – intuíció
A hatodik energiaközpontunk a homlok közepén található. Harmónikus működése megmutatkozk az érzelmi intelligenciában, az intuícióban, a belső látás képességében, fizikailag pedig az arc, a szem, a fül, az orr, a melléküregek, a kisagy és a központi idegrendszer egészséges működésében.
Színe: indigókék

Koronacsakra – univerzum
A fejtetőn található a hetedik csakra, amely összeköti fizikai létünket a spirituális énünkkel. Ha akadálytalanul áramlik át rajta az energia, empatikusak és alázatosak vagyunk, felelősséget merünk vállalni a tetteinkért. A hozzá tartozó szervek – az idegrendszer, a nagyagy, a koponyalemezek, a tobozmirigy és a kutacs – is egészségesek.
Színe: fehér

Jó, ha tudod:
Csakráid olyan érzékeny csatornák, amelyek a táplálékhoz hasonlóan, de annál sokkal finomabban töltenek fel energiával. Ahogy a szervezeted igényli a méregtelenítést, úgy fontos, hogy a negatív energiáktól is megtisztítsd magad egyszerű csakra meditációval.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X