Főoldal > EGÉSZSÉG > Dér Heni karcsúságának titka?

Dér Heni karcsúságának titka?

Dér Henriettawellness
0

Írta:

Dér Henivel, a Sugarloaf énekesnőjével nagyot fordult a világ a Megasztár óta, amelyre még vajdasági gimnazistaként jelentkezett. A közönség hamar megkedvelte, sokan felháborodtak, amikor a verseny elején kiesett. Hogyan élted meg azt az időszakot? A Megasztár óriási lehetőség volt számomra, és nagyon szép eredményt értem el, annak ellenére, hogy a határon túlról akkor még nem […]

Dér Henivel, a Sugarloaf énekesnőjével nagyot fordult a világ a Megasztár óta, amelyre még vajdasági gimnazistaként jelentkezett. A közönség hamar megkedvelte, sokan felháborodtak, amikor a verseny elején kiesett.

Hogyan élted meg azt az időszakot?

A Megasztár óriási lehetőség volt számomra, és nagyon szép eredményt értem el, annak ellenére, hogy a határon túlról akkor még nem nagyon lehetett szavazni. Játéknak fogtam fel, és boldog voltam, hogy ott lehettem a döntőben. Nem kell ahhoz feltétlenül megnyerni egy versenyt, hogy az embert utolérjék a lehetőségek. Persze ez ad egy hátszelet, de hosszú távon tényleg csak az tud megmaradni ebben a szakmában, akiben van erő, kellően szerencsés és talpraesett, no és aki ember tud maradni.

Nézd meg Dér Heniről készült videónkat:

A Megasztárral jöttek a lehetőségek, de te egyszer csak itt hagytál mindent, és visszamentél a Vajdaságba…

Bármennyire is tetszett az egész, és bármenyire is biztattak, hogy addig ragadjam meg a lehetőségeket, amíg lehet, rájöttem, hogy nem vagyok boldog. Jól tanultam, a szüleim a szívük mélyén ügyvédnek szántak. Valahogy ez bennem maradt. Elkezdtem mérlegelni, hogy még tényleg nagyon fiatal vagyok, és ha kiadok egy-két szólólemezt, de felhagyok a sulival, a csillogás előbb utóbb véget érhet, én meg ott állok majd érettségi nélkül. Úgyhogy hazamentem, leérettségiztem, aztán visszajöttem. Az élet engem igazolt, hiszen csodálatos lehetőségeket kaptam.

Például a Sugarloaftól…

Felhívott a zenekar akkori producere, és meghívott egy castingra. Ekkor már félig készen volt a szólólemezem is, de hiszek abban, hogy nincsenek véletlenek. Meghallgattak, és engem választottak. Annak idején szólistaként képzeltem el a jövőmet, egy zenekar frontembereként dolgozni teljesen új helyzetet teremtett. Meg kellett tanulnom együttműködni másokkal, és azt is, hogy ebben a csapatban egyenrangú tag vagyok a többiekkel. Sokan úgy gondolják, hogy így nincs olyan nagy felelősség az ember vállán, pedig egy zenekarban is adódnak nehézségek: mindenkire figyelni kell, szinte egy emberként kell lélegeznünk. Szerencsére bármilyen problémánk van, meg tudjuk beszélni egymással. A fiúk olyanok, mintha a bátyáim lennének.

Nemrég az egyik férfimagazinban szexis fotók jelentek meg rólad. Ez volt az indíttatás, hogy leadj pár kilót?

Már hónapokkal korábban lefogytam. Bár nem vagyok hízékony alkat, sajnos hajlamos vagyok a vizesedére. Ha egy kicsit nem figyelek oda, vagy rendszertelenül eszem, esetleg lelkileg lestrapálom magam, az mind meglátszik az arcomon és a külsőmön. Vidéken nőttem fel, gyerekként rosszevő voltam, az orvosok vitaminokat szedettek velem. Aztán Pestre kerültem, és a városi élet velejárójaként kezdtem el hízni.

Hogyan fogytál le?

0011314_1.jpg ()

Tapasztalatom szerint a sikeres fogyókúra nem csupán sportolásból, és nem csupán tudatos étkezésből vagy valamilyen kezelésből áll. Mindezeket egyszerre kell beiktatnunk az életünkbe. Mert hiába futunk mindennap, ha rendszertelenül étkezünk, és hiába táplálkozunk egészségesen, ha mellette nem tudunk sportolni. Tavaly nyáron három hónap alatt hat kilótól szabadultam meg. A titok nyitja, hogy csak kéthetente álltam mérlegre. Az első két-három hét a méregtelenítés ideje, ami borzasztó, mert tiszta pattanás lettem, miközben tisztult a szervezetem, ugyanakkor a lelkem megtisztulását is éreztem. Aztán lételememmé vált az esti futás, olyannyira, hogy amikor médiaturnéra mentünk a zenekarral – ami abból áll, hogy egy hétig rójuk az országot, hotelekben szállunk meg, egész nap rádióktól tévékig járunk –, képes voltam éjszaka futni.

A zenekari léttel járó éjszakázások mellett hogyan tudsz rendszert vinni az életedbe?

Bevallom, nem könnyű. Gyakran gondolok arra, de szép is lenne látni a napfelkeltét, vagy reggel hatkor felkelni, mert az olyan egészséges tudattal töltene el. Azért próbálkozom. Ha éjszaka érek haza, és még van egy kis időm, előkészítem, esetleg bepácolom a másnapra szánt ételt. Reggel aztán gyorsan megfőzöm, és viszem magammal. Kedvencem egy vajdasági szakácskönyv, amit tavaly az anyukámtól kaptam ajándékba, a Száz legjobb fogyókúrás recept a címe. A benne szereplő ételekben a szerb ízvilág párosul az egészséges táplálékokkal.

A fogyókúrád idején kértél valamilyen segítséget?

Beszéltem egy dietetikussal, és mivel imádom a húst, nehezen tudnám nélkülözni a húsféléket, ezt pedig a fogyókúra alatt is figyelembe kellett venni. Összeállítottunk egy személyre szabott étrendet, amibe még egy kis édesség is belefért. Egyébként apróságok adják meg a jó fogyókúra lényegét. Például, hogy ne panírozzuk a húst, vagy salátát készítsünk sült krumpli helyett. Este hat után már általában nem eszem, hiszen estefelé a gyomor működése is lelassul, és ekkor már minden a „raktárba” megy.

Mindent ekkora vehemenciával csinálsz?

Ha szeretnéd még többet megtudni Dér Heniről, lapozd fel a Wellness magazin júniusi számát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X