Főoldal > EGÉSZSÉG > Vastag a combod? Tisztítsd meg a lelked!

Vastag a combod? Tisztítsd meg a lelked!

combhízás
0

Írta:

Komoly elkeseredést okozhat az, ha a kemény edzések és megfelelő élelmiszerek fogyasztása ellenére sem sikerül a combodat topformába hoznod. Az is alááshatja az önbecsülésed, ha combod mérete genetikai adottság. A túlságosan vastag comb – egy a betegségek lelki eredetét bizonyító elmélet  szerint – arról árulkodhat, hogy hajlamosak vagy a dolgokat visszatartani, főként a múltbeli eseményeket. Olyan ez, mintha […]

Komoly elkeseredést okozhat az, ha a kemény edzések és megfelelő élelmiszerek fogyasztása ellenére sem sikerül a combodat topformába hoznod. Az is alááshatja az önbecsülésed, ha combod mérete genetikai adottság. A túlságosan vastag comb – egy a betegségek lelki eredetét bizonyító elmélet  szerint – arról árulkodhat, hogy hajlamosak vagy a dolgokat visszatartani, főként a múltbeli eseményeket.
Olyan ez, mintha a múltad fogva tartana és megakadályozná azt, hogy előre haladj. Ne feledd, hogy önmagad elfogadása hosszú tanulási folyamat, amely alatt folyamatosan kell figyelned a lelkünkedben zajló változásokra is!

Miért raktározol?

0011051_2.jpg ()

Ha állandóan a múltban élsz vagy bűntudatod van valami miatt, akkor a combod hízni fog, egyre kövérebb lehet. Méretei utalhatnak arra is, hogy valamilyen múltbeli keserűséget nem tudtál megfelelően feldolgozni. Túl sok mindent raktározol? Túl sok mindent cipelsz magaddal azért, hogy tartalékokat képezz vész esetére? Esetleg bizonytalan vagy, mert félsz, hogy valamiben hiányt fogsz szenvedni? Félsz a nélkülözéstől? Ilyenkor a negatív gondolataidat áramoltatod a combjaid között miközben cipeled a fölösleget. Frusztrált vagy attól, hogy úgy érzed, nem vagy elég sikeres a munkádban.

Ha terjedelmes, összeérő combjaid vannak…

Az energia megrekedhet a combjaid között és megváltozhat a szexuális érdeklődésed. Mentális ellenállásod a külvilág felé olyan akadályokat gördít eléd, amely gátol az önkifejezésben és abban, hogy megtaláld az életedben a helyes irányt.

A fölösleg pozitív üzenete

Akinek hatalmas combjai vannak, erősen kötődik a földhöz, két lábbal áll rajta. Nagy energiatartalékokkal rendelkezik, amelyeket felhasználhat tekintélye helyreállításához és spirituális, szellemi fejlődéséhez is!

Mit tehetsz?

  • A legfontosabb, hogy tarts önvizsgálatot és tisztítsd meg a lelked. Ha szükséges, fordulj pszichoterapeutához, kineziológushoz, aki segíthet a múlt élményeinek feldolgozásában.
  • Ha eddig nem sportoltál és nagy súlyfelesleged van, kérd ki személyi edző szakember segítségét, hogy megtalálhasd a testalkatodnak megfelelő mozgásformát. Olyat, amely nem terheli meg a szervezeted, és amely segítségével a lábadról is el tudod tüntetni a fölösleget.   
  • Változtass táplálkozási szokásaidon: még mielőtt belevágnál bármilyen emberpróbáló diétába, konzultálj dietetikus szakemberrel!

Cikkünk a Lelki eredetű betegségek  lexikona című kötet nyomán készült:

0011051_1.jpg ()

Szerző: Jacques Martel
Fordította: Schnedarek Réka
Partvonal Könyvkiadó, 2007.
3290 HUF

  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X