Főoldal > EGÉSZSÉG > Cameron Diaz szépségének titka

Cameron Diaz szépségének titka

Cameron Diaz
0

Írta:

Cameron Diaz régen az iskola szépe volt, ma pedig az egyik legismertebb filmsztár, de még neki is vannak problémái a bőrével. A hollywoodi díva a szépségápolásban nemcsak a híres kozmetikai csodakencéit  használja. A 36 éves szép színésznő a nyers, organikus tejet és a banánt sem veti meg, ha bőréről van szó – ebből készíti ugyanis kedvenc pakolását.   Miért jó […]

Cameron Diaz régen az iskola szépe volt, ma pedig az egyik legismertebb filmsztár, de még neki is vannak problémái a bőrével. A hollywoodi díva a szépségápolásban nemcsak a híres kozmetikai csodakencéit  használja. A 36 éves szép színésznő a nyers, organikus tejet és a banánt sem veti meg, ha bőréről van szó – ebből készíti ugyanis kedvenc pakolását.  

Miért jó a tej és a banán a bőrnek?

  • A tejben lévő tejsav erősíti és táplálja a bőr természetes savas köpenyét, amely fontos szerepet játszik a bőr nedvességének megtartásában.
  • A nyers, organikus – homogénezetlen és pasztörizálatlan - tejben sokkal több bőrvédő A- és D-vitamin, csonterősítő kalcium van, mint a homogénezett tejtermékekben. 
  • A nyers tejet ne hagyd ki az étrendedből sem, mert a benne lévő enzimek segítik beépülni a szervezetedbe az olyan fontos tápanyagot is, mint a csontokat erősítő kalcium.
  • A banán gazdag magnéziumban, kalciumban, káliumban, B1-, B2- és bőrtápláló C-vitaminban.

0011617_1.jpg ()

Cameron receptje:
Keverj össze 2 dl tejet 1 darab, villával összetört banánnal, hogy teljesen pépes masszát kapj. A kencét vidd fel a bőrödre és hagyd rajta kb. 5-10 percig. Utána langyos vízbe mártott vattapamaccsal mosd le. 

Mire figyelj?

  • Hetente egy-két alkalomnál többször ne készíts pakolást, mert túlzottan fellazíthatja a bőr sejtszerkezetét.
  • Ha maszkot készítesz, mindig csak alaposan megtisztított bőrre vidd fel azt.
  • Még mielőtt felvinnéd a pakolást, vehetsz kamaillafüves gőzfürdőt is, mert a kamilla gyulladásgátló hatású, a meleg-nedves levegő hatására pedig kitágulnak a bőr pórusai. Így a hatóanyagok is könnyebben beszívódnak a bőrödbe. 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X