Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 megbotránkoztató pasis divatbaki

5 megbotránkoztató pasis divatbaki

öltözködéspasik
0

Írta:

Vannak férfiak, akik órákat tudnak egy-egy üzletben ruhavásárlással tölteni, míg másokat a divat szó hallatán is kiráz hideg. Valljuk be: mi, nők sokkal több időt töltünk azzal, hogy milyen szoknyához milyen felsőt válasszunk. Mint ahogy az is komoly erőfeszítésünkbe telik, hogy a legszebb cipőhöz a hozzá passzoló táskát kiválasszuk. Hiába: a lényeg a részletekben rejlik. Górcső alá […]

Vannak férfiak, akik órákat tudnak egy-egy üzletben ruhavásárlással tölteni, míg másokat a divat szó hallatán is kiráz hideg. Valljuk be: mi, nők sokkal több időt töltünk azzal, hogy milyen szoknyához milyen felsőt válasszunk. Mint ahogy az is komoly erőfeszítésünkbe telik, hogy a legszebb cipőhöz a hozzá passzoló táskát kiválasszuk. Hiába: a lényeg a részletekben rejlik. Górcső alá vettük, hogy a teremtés koronái milyen bakikat hajlamosak elkövetni az öltözködésükben. Kedves férfiak! Nem ártana egy kicsit jobban figyelni! (Mély tiszteletünk és elismerésünk az igényesen, zokni-cipő színét és nyakkendőmintát gondosan válogató férfiaknak!)

Kikandikáló árcédula
Adott egy újonnan vásárolt öltöny és adott a férfi, aki azt az adandó legelső alkalommal magára ölti. Mit sem törődve az árcédulával, amit gondos kezek próbáltak a zakó ruhaujjába rejteni. Vagy ha nem is oda, de mindenesetre igen jól látható helyre varrni. Csak épp a férfi nem veszi észre.   
Tipp: A legegyszerűbb megoldás az, ha te nézed át kedvesed legújabb ruhaszerzeményét és gondosan kivágod belőle a nem odavaló árcédulát. Néha őt is ráveheted erre az “emberpróbáló” feladatra. 

Zokni a szandiban
Igen. Van a frottír, a műszálas és a pamut. A csíkos, kockás, világos, sötét és az egyszínű. Leginkább zokniból kapható ennyiféle és leginkább azért, hogy legyen mit felhúzni a zárt – hangsúlyozom: zárt – férficipőkbe. Ahogy feljebb kúszik a hőmérő higanyszála, jó, ha lekerül a zárt cipő és helyette elő- és felkerül a szandi. Ám ilyenkor pechünkre marad a zokni is: feltűnően és nagy összevisszaságban. Pedig egyáltalán nem trendi. Sőt!
Tipp: Uraim! A szandált azért találták fel, hogy a nagy melegben viszonylagos szellőzést biztosítson a lábnak és lehetővé tegye a kényelmes járást a nagy hőségben is. Nem való bele zokni. Ha hűvösebb van, vagy az alkalom úgy kívánja, tessék zárt cipőbe bújni!

0012228_1.jpg ()

Ha már izompóló, alatta legyen domború
Szegény izompólónak az lenne a legfőbb feladata, hogy megmutassa azt, ami szép, domború és láthatóan állandó edzésben van. Ám az nem járja, hogy nyáron izompólóba bújik boldog-boldogtalan: az is, akinek nincs mivel dicsekednie és az is, akinek az izompóló az atlétát jelenti – hozzáteszem, teljesen helytelenül. A kilátszó hónaljszőrzetről már nem is beszélve.
Tipp: Ma már sokféle változatban kapható izompóló az ujjatlantól a rövid ujjúig, a bő szabásútól a szűk, testresimuló fazonig. Hidd el: csak akkor nyújtasz esztétikus látványt a gyengébbik nem számára, ha a pólód szépen ráfeszül a felsőtestedre, miközben nem látszik a hónaljszőrzet és nincs felesleg a pocakodon.

Ing alatt atléta
Jól tudjuk, hogy amiatt kerül atléta és póló az ing alá, mert az erősebbik nem izzad – különösen nyáron – és senki sem szeretné, hogy foltos legyen a ruha. Ám nem mindegy, hogy atléta vagy a póló kerül a szép, vasalt, esetenként vékony anyagból készült ing alá. 
Tipp: Szerkesztőségünk hölgytagjai bizony lehangolónak tartják az ing alatt viselt atléta látványát. Akkor már inkább a pólóra szavazunk, mégpedig a következőképp: rövid ujjú ing alá olyan pólót vegyél fel, aminek az ujjmérete nem ér túl az ingujj hosszán. Nincs annál lehangolóbb látvány, amikor a póló vége kikandikál a szépen vasalt rövidujjó ing ujja alól. Azt ugye már mondani sem kell, hogy világos ing alá fehér színű vagy legalábbis világos színű póló dukál. Hosszú ujjú ing alatt is viselhetsz pólót, ám arra figyelj, hogy az ne legyen két számmal nagyobb, mert az sem esztétikus, ha a póló ujja nagyon átüt az ing anyagán.

Vietnámi papucs férfilábon? - avagy az örök vita
A vietnámi papucs – vagy más néven a ”lábujj közötti papucs” - mindent megmutat a lábból, amit csak lehet: a lábfejet, a körmöket, a sarkakat. És itt kezdődnek a problémák. Arról igencsak megoszlanak a vélemények, hogy ezen körülményeknél fogva esztétikus-e a teremtés koronáinak ilyen papucsban rohangálni. Elég kiábrándító az, amikor a nyitott papucsban nem elég ápoltak a körmeid, bőrkeményedés van a sarkadon és a kelleténél szőrösebb a lábfejed. Ha már beszereztél egy ilyen darabot – lehetőleg bőrből -, akkor tanuld meg viselni.  
Tipp: Főszabály: szép papucshoz ápolt láb dukál. Ne sajnáld a pénzt és fáradságot egy pedikűrösre. Nem kell minden héten meglátogatnod, elég egy hónapban egyszer elmenned (a nyitott szandál és papucs viseléstől ugyanis hamarabb lesz bőrkeményedés a lábadon!) és rendbe tetetni a lábadat. Utána jöhet a papucs. A zoknit ezúttal is felejtsd el! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X