Főoldal > EGÉSZSÉG > Kamaszok és a szex – szexuális felvilágosító program 13-18 éveseknek

Kamaszok és a szex – szexuális felvilágosító program 13-18 éveseknek

erotikafogamzásgátlásszex
0

Írta:

A szexuális úton terjedő fertőző betegségek, az AIDS, a hepatitisz, a Chlamydia és még sok egyéb betegség egyéni és társadalmi jelentősége is nagy, mivel az egyénnek okozott problémák mellett a fiatal populáció egészségét és reprodukciós képességét nagymértékben befolyásolja.A szexuális élet alapismereteinek a tizenéves korosztályhoz történő hatékony eljuttatása, az egészséges életkezdet megvalósítása, a tizenéves korosztály pszichoszexuális fejlődésének szakmai alapokon történő elősegítése, […]

A szexuális úton terjedő fertőző betegségek, az AIDS, a hepatitisz, a Chlamydia és még sok egyéb betegség egyéni és társadalmi jelentősége is nagy, mivel az egyénnek okozott problémák mellett a fiatal populáció egészségét és reprodukciós képességét nagymértékben befolyásolja.
A szexuális élet alapismereteinek a tizenéves korosztályhoz történő hatékony eljuttatása, az egészséges életkezdet megvalósítása, a tizenéves korosztály pszichoszexuális fejlődésének szakmai alapokon történő elősegítése, a nem kívánt terhességek számának visszaszorítása, a fertőző betegségek számának csökkentése a szakemberek szerint országos szinten megoldatlan feladat.

0014360_1.jpg ()

Az A–HA! program a 13-18 éves korosztály szexuális felvilágosítását végzi különböző kommunikációs csatornákon keresztül. A Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság szakmai csapata komplex témakommunikációt dolgozott ki, amely magában foglalja az oktatás, a felvilágosítás, a játék, a szórakozás és az orvosszakmai tájékoztatás elemeit.
A program üzenetei különböző kommunikációs csatornákon keresztül jutnak el a fiatalokhoz – felhasználva a középiskolai oktatást, az internet adta lehetőségeket, a távoktatást és a webdoktor szolgáltatást, a fiatalok körében népszerű ifjúsági magazin felvilágosító cikksorozatát, a könnyűzenei műfaj CD kiadványait, a mobil telekommunikáció segítségével játszható játékot, információs brosúrákat, valamint országos roadshow elemeit.

A program céljai
Cél, hogy a szexuális élettel, a nem kívánt terhességgel, a fogamzásgátlással, a szexuálhigiénével kapcsolatos ismeretek, valamint a szexuális élet veszélyei, az urogenitális és szexuális úton terjedő fertőző betegségek szimptómái és ezek megelőzésének lehetőségei közismertté váljanak a korosztályban. Az oktatóprogram legfontosabb eredményeként azonban az abortuszok számának csökkenését szeretnék elérni a megcélzottak körében.

Célcsoport
Az érintettek köre kiterjed a teljes 13-18 éves korcsoportra (tehát az általános iskolák végzőseire és a középiskolásokra)

Az A-HA! Programról bővebben a www.a-ha.hu oldalon olvashatsz!

A WellnessCafe programjánlója fiataloknak: 2008. október 3. A-HA! Évnyitó a Millenárison
Az A-HA! oktatóprogram 7. tanévét kezdi meg idén ősszel. Ebből az alkalomból rendezik meg 2008. október 3-án Budapesten a Millenárison az A-HA! Évnyitót.
Az évnyitó rendezvény elsődleges célja, hogy azok, akik még nem ismerik a programot hírt kapjanak létezéséről. Három különböző területen várnak mindenkit.

Egészség utca

Az Egészség utca szexuális-, életmód- és táplálkozási felvilágosító standjai lehetővé teszik az érdeklődők számára egészségügyi állapotuk felmérését, betegségek szűrését, valamint dohányzás-, alkohol- és drogmegelőző tanácsokat kaphatnak.

Sportesemény
Az egészséges életmód szemlélet keretében 14 és 18 óra között rendezik meg a középiskolák közötti kosárlabda bajnokságot.

Szórakoztató programok
Koncertfellépők
18.00: Another
19.00: The Moog
20.30: Cozombolis
22.30: PASO Traditional Ska Special
00.00: PASO Soundsystem

Az összes rendezvényen való részvétel ingyenes!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X