Főoldal > EGÉSZSÉG > Méregteleníts, erősítsd az immunrendszered és űzd el a stresszt!

Méregteleníts, erősítsd az immunrendszered és űzd el a stresszt!

masszázsméregtelenítésstresszűzés
0

Írta:

Van, aki izmainak alapos átgyúrása, ellazítása, más a felhasznált olajok selymessége és illata, vagy éppen a gyengéd, relaxáló mozdulatok miatt szereti a masszázst. Nagyon sokféle módszer és technika létezik, arra biztatunk mindenkit, hogy próbáljon ki minél többet, köztük a most bemutatott különlegességeket. Aki ugyanis rátalál a testének-lelkének leginkább megfelelő módszerre, olyan relaxációs lehetőség birtokába jut, […]

Van, aki izmainak alapos átgyúrása, ellazítása, más a felhasznált olajok selymessége és illata, vagy éppen a gyengéd, relaxáló mozdulatok miatt szereti a masszázst. Nagyon sokféle módszer és technika létezik, arra biztatunk mindenkit, hogy próbáljon ki minél többet, köztük a most bemutatott különlegességeket. Aki ugyanis rátalál a testének-lelkének leginkább megfelelő módszerre, olyan relaxációs lehetőség birtokába jut, amellyel rendkívül hatékonyan töltődhet fel, és szabadulhat meg a feszültségtől. Érdemes kísérletezni.

0014895_1.jpg ()

Tui-na – immunerősítés kínai módra

A keleti masszázsok közül az egyik legrégebbi a kínai Tui-na terápia. Nevét a kezelések során alkalmazott fogásokról kapta: a tui a toló, a na a gyúró mozdulatokat jelenti. A kínai gyógyászat szerint a chi, vagyis az életenergia az energiapályákon (meridiánokon) keresztül áramlik szét a testben, és szabályozza a különböző életfolyamatokat. E nézet alapján minden betegség az energia elakadásából, illetve a test energiahiányából fakad. A Tui-na masszázs során a szakember az akupunktúrás pontokon keresztül harmonizálja a belső szervek működését, biztosítja a chi áramlását és felgyorsítja az anyagcserét.
Mi történik a masszázs során?
A kínai masszázs egyik érdekessége, hogy nem használ semmiféle hordozó anyagot (olajat vagy krémet), ezáltal könnyen alkalmazható, nincs szükség utána zuhanyozásra. A vendég ülhet, fekhet, és ruhában is lehet, nem szükséges levetkőznie. A masszőr a mintegy háromszáz fogásból választja ki a megfelelőt, amelyek között a görgetés, az ütögetés, a csípés egyaránt szerepel. A szakember szerint hetente egyszer ajánlott lenne felkeresni egy specialistát akkor is, ha nem tapasztalunk konkrét problémát, mert ezek a masszázsfogások megelőzésként is nagyon hatékonyan működnek. Egy tízalkalmas kezelésből álló kúra során az ötödik-hatodik alkalommal már érezhetően javul a közérzet.
Hatásai:
A Tui-na masszázs gyógyító terápia, amely az általános testi erő megtartásán túl alkalmas a legkülönfélébb belgyógyászati kórképek és egyéb megbetegedések gyógyítására. A masszázs alkalmazható orvosi kezelésként, és úgynevezett „kínai népi masszázsként”. Utóbbi esetben a páciens nem beteg, ilyenkor immunerősítő jellegű frissítő masszázsra számíthat, bár a szakemberek néhány perces vizsgálat során az egészségi állapotát is felmérik.
Ahol kipróbálhatod:
Beauty Sana Stúdió (tel.: 06-30/377-6410)

Pindasweda – energizálás olajokkal

A gyógynövénykeverékkel végzett aromamasszázs az Indiából származó ősi gyógyászati rendszeren, az Ayurvedán alapul (az ájurvéda szó jelentése: a hosszú élet tudása). Lényege a test harmóniájának, pontosabban a rendszer alapját képező öt elem testben alkotott harmóniájának helyreállítása. A föld, a víz, a tűz, a levegő és az éter az élet materiális alapjait adják, ideális esetben harmóniában működnek egymással, így az életenergia zavartalanul áramolhat a testben. Különféle negatív hatások (stressz, érzelmi sokk) következtében az egyensúly felborulhat, ilyenkor zavar lép fel a test működésében, ami betegség kialakulásához vezethet. Az Ayurvéda átfogó gyógyászati rendszere nem csak a betegséggel, hanem a mögötte álló szellemi, lelki, energetikai okokkal is foglalkozik.
Mi történik a masszázs során?
A masszázs célja, hogy a gyógynövények és esszenciális olajok segítségével helyreállítsa a testben a felborult elemek egyensúlyát. Egy kérdőív segítségével a terapeuta megállapítja, hogy a vendég melyik Ayurveda-testtípusba tartozik, ez alapján választja ki a felhasználandó olajakat és gyógynövényeket. Alapos testradírozással indul a masszázs, majd frottíros átdörzsölés következik. A kis lenvászon zsákokba csomagolt gyógynövényőrleményt felmelegítik és esszenciális olajakkal itatják át, a terapeuta ezekkel dolgozik a csakrapontokon. (A csakrák a testen található energiaközpontok, a nagyobb energiapályák kereszteződésében helyezkednek el.) A kezelés menetét és az alkalmazott mozdulatok csoportját is befolyásolja, hogy melyik Ayurveda-típusba (Vata, Pitta, esetleg Kapha) tartozik a vendég, e szerint alkalmaz a szakember nyugtató, energizáló vagy gyengéden lazító mozdulatokat.
Hatásai:
Serkenti az immunrendszer működését, oldja a stresszt és méregtelenít. Bárkinek javasolt, aki ellazulásra, a belső egyensúly megtalálására vágyik. Fogyókúrázóknak, emésztési problémákkal küzdőknek is kifejezetten ajánlott ez a kellemes, kényeztető masszázsforma, amely alakformáló hatással is bír.
Ahol kipróbálhatod:
T-Klub Fitness (tel.: 06-30/367-6463)

A témáról bővebben a Wellness magazin októberi számában olvashatsz!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X