Főoldal > EGÉSZSÉG > Így viseld a szezon legtrendibb harisnyáit!

Így viseld a szezon legtrendibb harisnyáit!

divatharisnyawellness
0

Írta:

Színpompás tél Minél borúsabbak a napok, legyenek annál színesebbek a lábak! Egy csapásra kivirágzik, ha a sötét ruhák tengerében felbukkan egy-egy orgonaszín boka, egy áfonyaszín lábikra, egy sáfránysárga lábszár, vagy megvillan egy mentazöldbe bújtatott comb. Ha szereted a stílusos feltűnést, kombináld a színes harisnyákat más erőteljes színekkel, de ha visszafogott feketével vagy szürkével viseled őket, […]

Színpompás tél

Minél borúsabbak a napok, legyenek annál színesebbek a lábak! Egy csapásra kivirágzik, ha a sötét ruhák tengerében felbukkan egy-egy orgonaszín boka, egy áfonyaszín lábikra, egy sáfránysárga lábszár, vagy megvillan egy mentazöldbe bújtatott comb. Ha szereted a stílusos feltűnést, kombináld a színes harisnyákat más erőteljes színekkel, de ha visszafogott feketével vagy szürkével viseled őket, akkor is kirobbanó hatást érhetsz el.

Tippjeink:

  • Próbáld ki, hogy milyen, ha pirosat lilával, sárgát sötétkékkel, lilát feketével és fehérrel, kéket barnával, és a türkizt krémszínnel, feketével vagy barnával variálod.
  • Ilyen vidám, erős kombinációknál figyelj arra, hogy a ruházatod többi darabja – a kabátod, csizmád, táskád, stb. – azonos színűek legyenek!
  • Erős színek mellett mondj le a hangsúlyos kiegészítőkről is!

Minták sokasága

A trendi harisnyák választéka folyamatosan változik, így csábulunk el mi is egy-egy újabb darab láttán. Nehéz azt tanácsolni, hogy csak azoknak lehet mintás harisnyát hordani, akiknek vékony a bokájuk, íves a vádlijuk és hosszú combjaik vannak. Ne feledd: a legvadabb minták és legextrémebb színek a tökéletes lábon mutatnak jól, mert a tekintetek fókuszába is rögtön ez kerül.

0016208_1.jpg ()

Tippjeink:

  • Akinek vastagabb, illetve nagyon sovány a lába, kerülje a fényes, csillogó anyagból készült és össze-vissza mintás darabokat.
  • A vastag lábat optikailag nyújtják a sötét alapszínű, hosszanti csíkozású vagy mintázatú darabok, amelyeket érdemes magas sarkú csizmával viselni.
  • Akik pipaszár lábat örököltek, azok bátran viseljenek keresztbe csíkos vagy nagy mintás harisnyát, pl: kockásat. 
  • A rövidebb lábú nőkön legjobban az egyszínű harisnya mutat jól, amelyet érdemes magas derekú szoknyához vagy sorthoz felvenni.

Bordás is, sötét is…

… és mégis divatos! Néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna vastag, szürke, barna vagy fekete térdharisnyában flangálni az utcán, ma viszont kifejezetten szexi és divatos.

Tippjeink:

  • Jól kombinálható: viselheted színes vagy egyszínű harisnya fölé húzva, félcipőhöz, vagy egyszerűen csak hagyd kikandikálni a csizmaszárból!
  • Előnyei, hogy tulajdonképpen mindenkinek jól áll, még jobban melegíti a lábszárat és a csizma részei kevésbé dörzsölik ki a sarkad és a lábszárad.
  • Soha ne viselj vastag térdzoknit csőnadrág alá, mert ez ahhoz hasonló szarvashiba, mint francia bugyit viselni fehér vászonnadrággal. Nemcsak rosszul néz ki, de meleged lesz benne és optikailag meg is vastagítja a lábad.

A tökéletes fekete

Nem mindenki bújik színes, vagy éppen mintás harisnyába, főleg akkor, ha a munkaköre miatt nem engedheti meg magának a kissé bohókásabb viseletet. Számukra a fekete harisnya tökéletes választás lehet, és bár sötétben minden fekete egyforma, világosban figyeljünk oda!

Tippjeink:

  • Amelyik a fényben kicsit barnás, abban a lábaid nehézkesnek és formátlannak tűnnek.
  • Legyen vagy szürke, vagy fekete, mert a kettő közötti átmenet kopottnak és agyonmosottnak tűnhet.
  • Ne csillogjon, mert az nem elegáns, és vastagítja a lábat is.

Tudtad?
Ma már számtalan cég állít elő férfiak számára készült harisnyanadrágokat? De ne ám a régi vastag cicanadrágra gondolj, amit valamikor sportolásnál viseltek! Bizony a teremtés koronái manapság az ő igényeikhez kialakított, és a nők nylonharisnyájához hasonló darabokat vásárolhatnak.
– Görög Ibolya, a Miniszterelnöki Hivatal korábbi protokollfőnöke így ír Mindennapi maceráink című könyvében a harisnyáról: „A harisnya csak akkor legyen mintás, ha szántszándékkal villogni, feltűnősködni akar, és ha nagyon jó és hibátlan a lába. A fekete harisnya nem karcsúsít, ellenkezőleg: a vastagabb helyeken kivilágosodik, így még jobban hangsúlyt kap a comb, a vádli.”

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X