Főoldal > EGÉSZSÉG > Jaj, milyen szín áll jól nekem?

Jaj, milyen szín áll jól nekem?

divatöltözködéstrendwellness
0

Írta:

Ne rohanj megvásárolni a legújabb divatszínekben pompázó ruhadarabokat! Hiába trendi például a padlizsán, ha nem áll jól neked, akár a szemétbe is dobhatod az új szerzeményt! Inkább figyeld meg, pontosan milyen árnyalatú a bőröd, a szemed és a hajad, és színtípusod szerint válassz az üzletek kínálatából! Tavasz típus – bronz, barna, barack A tavasz típusba […]

Ne rohanj megvásárolni a legújabb divatszínekben pompázó ruhadarabokat! Hiába trendi például a padlizsán, ha nem áll jól neked, akár a szemétbe is dobhatod az új szerzeményt! Inkább figyeld meg, pontosan milyen árnyalatú a bőröd, a szemed és a hajad, és színtípusod szerint válassz az üzletek kínálatából!

Tavasz típus – bronz, barna, barack

A tavasz típusba tartozó nőknek egészen világos, sokszor sápadtnak tűnő, elefántcsont színű bőrük van. Szemük általában zöld vagy kék, hajuk pedig legtöbbször szőke, bár nem ritka a vöröses szőke és a világosbarna hajkorona sem.

Milyen színű ruhákat viselj?
Csak a meleg árnyalatok közül válassz, hűvös színekbe öltözve ugyanis még sápadtabbnak hat az arcbőröd. Tökéletes választás a csokoládébarna, a korallpiros vagy a barackszín, de a szezon legtrendibb színeit, a püspöklilát és a zöldeskéket nem érdemes magadra öltened! A fekete ruhadarabok viselését se vidd túlzásba, a tévhitekkel ellentétben ez a szín sem áll jól mindenkinek! Ha világos a bőröd, az év divatos metálszíneiből számodra a bronz a tuti befutó, az ezüstöt és a metálos szürkét azonban felejtsd el!

0016483_1.jpg ()

Nyár típus – sötétkék, szürke, bordó

Barna haj és hamvas bőr – a legtöbb nő a nyár típusba tartozik. Bőrük világos, hideg árnyalatú, sokszor rózsaszínes tónussal. Hajuk sokféle lehet, akár világosszőke vagy középbarna is, a hajkoronához leggyakrabban barna szem társul, de gyakori a szürkéskék, a világoskék és a kékeszöld szemszín is.

Milyen színű ruhákat viselj?
Szerencséd van, ha a nyár típusba tartozol, mert rengeteg árnyalat közül választhatsz, szinte minden jól áll neked, köztük az év nagy visszatérő divatszíne, a sötétkék is! Viseld bátran a kék világosabb árnyalataival, farmerkékkel vagy szürkéskékkel! Ha szívesen hordasz vörös ruhadarabokat, válassz a hideg, drámai árnyalatok körül: tökéletesen passzolhat szem- és bőrszínedhez a sötétbordó, a meggyszín és a borszín! Kerüld viszont az élénk citrom- és narancssárgát.  A vakító fehér sem neked való, válaszd inkább a bézst!

Ősz típus – barna, óarany, padlizsán

Az ősz típusba tartozókra egyértelműen a meleg árnyalatok a jellemzőek: arcbőrük bronzos vagy sárgás árnyalatú, gyakran szeplők is tarkítják. Hajuk színe leggyakrabban gesztenyeszínű vagy aranybarna, de nem ritka a vörös haj sem. Szemük sokféle lehet: a barnától kezdve a szürkén át a zöldig.

Milyen színű ruhákat viselj?
Mivel az ősz típusú nők alapeleme a meleg árnyalat és a csillogás, ezért kerüld a hideg színeket! A szürke, a fekete, a fehér, az ezüst és sajnos az idén divatos türkizkék sem áll jól neked. Ezek helyett válassz inkább földszínű ruhadarabokat: tökéletesen passzolhat haj- és bőrszínedhez a rozsdabarna, a csokoládé, az óarany, a mustár, az olajzöld és persze a legtrendibb árnyalat, a padlizsán is!

Tél típus – fekete, fehér, ezüst

Hideg árnyalatú arcbőr, sötétbarna vagy fekete haj – a tél típusba tartozó nők igazán különleges, drámai külsővel rendelkeznek. A világos bőrhöz általában világoskék vagy sötétbarna, fekete szemszín párosul.

Milyen színű ruhákat viselj?
Ha a tél típusba tartozol, nem kell foglalkoznod azzal, hogy az adott szezonban melyek a legdivatosabb árnyalatok: neked ugyanis az örök divat fekete és fehér áll a legjobban! Párosítsd ezeket a színeket az ezüsttel, a trendi püspöklilával, az acélszürkével vagy a kék hideg árnyalataival, és tuti sikered lesz! Kerüld viszont a földszíneket, főleg az aranyat, a csokoládébarnát, terrakottát, ezek ugyanis öregnek és beteges színűnek mutatják a világos arcbőrt!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X