Főoldal > EGÉSZSÉG > Súlycsökkentő műtét a jobb szexért?

Súlycsökkentő műtét a jobb szexért?

erotikaszexszexológia
0

Írta:

“A szexuális diszfunkciót ma már az elhízás számos, potenciálisan visszafordítható mellékhatásainak egyikeként kell tekinteni.”- közölte a kutatócsoport. Dr. Ramsey M. Dallal (Albert Einstein Egészségügyi Hálózat, Philadelphia) és munkatársai megvizsgálták, hogy 97 kórosan elhízott férfi milyen fokban szenved szexuális működészavartól, és ezután elemezték a szexuális funkciók változását gyomor bypass műtétet követő nagymértékű fogyás után. A műtét […]

“A szexuális diszfunkciót ma már az elhízás számos, potenciálisan visszafordítható mellékhatásainak egyikeként kell tekinteni.”- közölte a kutatócsoport. Dr. Ramsey M. Dallal (Albert Einstein Egészségügyi Hálózat, Philadelphia) és munkatársai megvizsgálták, hogy 97 kórosan elhízott férfi milyen fokban szenved szexuális működészavartól, és ezután elemezték a szexuális funkciók változását gyomor bypass műtétet követő nagymértékű fogyás után.

A műtét előtt a kórosan elhízott férfiaknál szignifikánsan alacsonyabb volt a szexuális működés egy korábban publikált referencia kontrollcsoporthoz képest. Miután átlagosan a súlyfeleslegük kétharmadát leadták, a férfiak szexuális funkciója szignifikánsan javult, a leadott súllyal arányosan.

„Számításaink szerint egy kórosan elhízott férfinak ugyanolyan fokú szexuális működészavara van, mint egy nem elhízott, ám 20 évvel idősebb embernek.”- közölték a kutatók. A szexuális funkciók szignifikánsan javulnak a gyomor bypass műtétet követően, az életkornak megfelelő szinteket megközelítve. „A szexuális funkció fontos része az életminőségnek, és ma már jól dokumentáltan egy visszafordítható állapot.”- magyarázta Dallal. „A jövőben a nők szexuális funkcióit is szeretnénk megvizsgálni, és tovább kutatjuk az elhízással összefüggő szexuális működészavarokat – tette hozzá a kutató.”

Forrás: Medipress

Kép forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X