Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 szuper tipp a tavaszi megújuláshoz

6 szuper tipp a tavaszi megújuláshoz

fáradtságmegújulástavasz
0

Írta: and

A hőmérő még mínuszokat mutat reggelente, de már érzed a tavaszt? Korábban világosodik, egy kevés déli napfénynek is örülsz, s délután világosban érsz haza. Az emberek valahogy vidámabbnak tűnnek körülötted, s Te is szívesebben tervezel délutáni programot. Már nem a téli begubódzásra vágysz. Tavasszal mindent könnyebbnek érzel, legyen szó fontos elhatározásokról vagy a lakás kitakarításáról. 1. […]

A hőmérő még mínuszokat mutat reggelente, de már érzed a tavaszt? Korábban világosodik, egy kevés déli napfénynek is örülsz, s délután világosban érsz haza. Az emberek valahogy vidámabbnak tűnnek körülötted, s Te is szívesebben tervezel délutáni programot. Már nem a téli begubódzásra vágysz. Tavasszal mindent könnyebbnek érzel, legyen szó fontos elhatározásokról vagy a lakás kitakarításáról.

1. Összpontosíts a Jóra!

A tavasz segíthet abban, hogy magad mögött hagyd a boldogtalanság érzését. Egyáltalán nem a “rózsaszín szemüveg” viseléséről van szó. Továbbra is működik a régi jó tanács: tanuld meg észrevenni a meglévő jót és értékeket az életedben. Akár tréningezheted is önmagad a pozitív gondolkodásra! Ne hidd, hogy elcsépelt az ilyen törekvés. Minden nap próbáld megtalálni az örömet, apró sikereket magad körül. Jobb lesz a közérzeted, ha nemcsak a napi bosszúságokon rágódsz, hanem megdicséred magad azért, amit jól csináltál.

0017772_1.jpg ()

2. Dolgozz meg a változásért!

A tavasz nagyszerű időszak arra, hogy változásokat indíts el az életedben, s céljaid megvalósításával foglalkozz. Ahogy a tavasz megújítja a természetet, úgy frissülhet fel a lelked és rendeződhet át életed. Az évszakváltás azonban önmagában nem elegendő megújulásodhoz. Tenned kell érte! Apró sikereid – pl. néhány palánta elültetése, a lakás “felöltöztetése” tavaszi színekkel, egy új frizura – motiválhatnak arra, hogy nagyobb változásokat is megvalósíts.

3. Készíts tervet!

Tavasszal felpezsdülő energiáidat felhasználva, érdemes konkrét terveket kidolgoznod céljaid elérésére. Első lépésként fogalmazd meg, milyen történések, változások, célkitűzések töltenek el elégedettséggel. Tűzz ki határidőket arra vonatkozóan, nagyjából mikorra szeretnéd elérni terveid megvalósulását. Próbáld megtervezni, milyen konkrét, gyakorlati lépések szükségesek ahhoz, hogy fokozatosan haladhass a megvalósulás felé. Mindig csak az aznapi teendőkre koncentrálj, hogy a jövendő cél ne csak ábránd maradjon.

4. Zárd le rossz periódusod!

Hiába ragyog a napfény, ha belülről emészt a boldogtalanság. Hagyj fel azzal, hogy a múlt kudarcain rágódsz, hiszen önmagad hibáztatásával csak azt éred el, hogy a jelenben is negatív történéseket hívsz be hétköznapjaidba. Itt a tavasz, a napfény, légy hát jó önmagadhoz! Ne feledd: megérdemelsz egy új ruhát, néhány szabad órát vagy egy hétvégi kiruccanást.

5. Tisztítsd meg a szervezeted a mérgektől!

A tavasz a lélek és a test megújulása is egyben. A tavaszi böjtök, az évszaknak megfelelő friss ételek fogyasztása testünk megújulását, a mérgektől való megszabadulást szolgálják. A meditáció, relaxáció a lelki mérgektől, feszültségektől szabadít meg. A sport, jóga, tánc a testi – lelki megújulásban is segít.

6. Vedd körül magad színekkel! 

A  tavaszi színek befolyásolják a hangulatodat, érzelmeidet, gondolataidat.

Kék: a tavaszi égbolt világoskék színe nyugtató, kedélyjavító, teljesítménynövelő hatású. Sárga: a napfény színe, energiával tölti fel szervezetedet, javítja kedélyállapotodat.
Narancssárga: csökkenti a fáradtságot és étvágynövelő hatású. Szakértők szerint a szexuális vágyakat leginkább serkentő szín a piros után.
Zöld: a tavasz, a megújulás, a kezdetek színe. Nyugtató hatása ismert. Csökkenti a fáradtságot és depressziót.
Piros: izgatja, melegíti a testet. Hozzáértők szerint ennek köszönhető szexualitást serkentő hatása is. Gyorsítja a szívritmust és légzést.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X