Főoldal > EGÉSZSÉG > A legprofibb hajápoló trükkök

A legprofibb hajápoló trükkök

hajápolás
0

Írta: and

1. Vitaminbombás samponokEgyáltalán nem mindegy, mivel mosod a hajad. Igen, sok sampon tartalmaz vitaminokat, ám teljesen feleslegesen, hiszen ezek nem tudnak a hajszálakba felszívódni. Kivételt jelent a panthenol nevű anyag (más néven provitamin B5), amely a gyökérbe hatolva segít visszanyerni hajszálaid természetes csillogását. 2. Jöhet a hideg zuhany! Ne félj a hideg víztől! Nagyon jót […]

1. Vitaminbombás samponok

Egyáltalán nem mindegy, mivel mosod a hajad. Igen, sok sampon tartalmaz vitaminokat, ám teljesen feleslegesen, hiszen ezek nem tudnak a hajszálakba felszívódni. Kivételt jelent a panthenol nevű anyag (más néven provitamin B5), amely a gyökérbe hatolva segít visszanyerni hajszálaid természetes csillogását.

2. Jöhet a hideg zuhany!

Ne félj a hideg víztől! Nagyon jót teszel a sörényednek, ha a hajmosást hideg zuhannyal fejezed be: ez élénkíti a fejbőr vérkeringését, ráadásul a hajszálak kisimulnak tőle, így adsz egy pofont a töredezett hajvégeknek is.

3. Védekezz az UV ellen!

Tégy meg mindent a káros UV sugarak ellen! Mielőtt napozni és/vagy strandolni mész, kend be a hajad egy kis hajápolóval vagy könnyű balzsammal. A hőség és nedvesség hatására ugyanis sokkal könnyebben felszívódnak az ápoló anyagok.

4. Éjjeli kényeztetés

Sosincs késő! Ne keseredj el, ha a sok strandolás megviselte a hajvégeidet! Ha elalvás előtt egy kis tápláló mandula- vagy halolajat masszírozol a hajszálak végeibe, még orvosolhatod a problémát. Csak arra figyelj, hogy tekerd be a hajad egy törülközővel, nehogy összeolajozd az ágyneműdet.

5. Merj újítani!

A legfontosabb, hogy elkerüld a hajad kiszáradását, ezért jobb, ha egy időre lecseréled a samponod egy fokkal zsírosabb hatásúra. Azaz ha eddig normál hajra valót használtál, most válts az igénybe vett sörénynek készült kategóriára! A különböző tápláló pakolásokat is gyakrabban bevetheted nyaranta.

6. Tincsszelídítő

Íme egy trükk, amelyet a sztráfodrászok is előszeretettel alkalmaznak: egy kevés hidratálókrémet vagy testápolót (lehetőleg olyat, amiben különösen sok a nedvesség) oszlass el a nedves tincseiden, illetve a hajvégeken. Meglátod, sokkal könnyebben megy majd a kifésülés, és persze a szárítás is!

7. Ne habozz!

Ha festett, melírozott vagy egyszerűen csak vékony szálú a hajad, a meleg hónapok során kerüld a nehéz pomádékat, zseléket, vaxokat és habokat, mert ezek nagy zsírtartalmától még jobban lelapulnak lestrapált, vékonyka kis hajszálaid. Ha nagyon muszáj, használj folyékony balzsamot a hajformázáshoz.

8. Színvédelem

Aki rendszeresen festeti a haját, annak a nyári hónapokban különleges védelemre van szüksége. A legjobb szolgálatot egy szalmakalap vagy kendő teszi, de a speciálisan festett hajra készült pakolások is megakadályozzák, hogy a tincseid idő előtt kifakuljanak a napsugaraktól.

9. Csavargyár

Minek még jobban meggyötörni a hajszálakat? Persze ha nem tudsz hajcsavarók nélkül élni, kicsit más a helyzet. Arra azonban mindig ügyelj, hogy csavarás előtt szárítsd meg a hajad, a vízes fürtök ugyanis még inkább sérülhetnek. Alternatív göndörítő módszerként próbáld ki a diffúzoros hajszárítót.

10. Vizesblokk

A káros sugarak a nedves hajszálakon még intenzívebb munkára képesek, ezért ha strandon vagy nyitott uszodában napozol, óvd a hajad egy törülközővel vagy kalappal a napfénytől.

11. Natúr nyersanyag

A legegyszerűbben olívaolajos pakolással tudod ismét ragyogóvá varázsolni a napon kiszáradt fürtjeidet. Langyosíts fel három evőkanál olívaolajat, kend a megmosott hajadra, majd húzz rá  nejlonzacskót, végül az egészet bugyoláld be egy törülközővel. Negyed óra elteltével öblítsd le a hajad. Göndör hajúak majonézzel is próbálkozhatnak.

12. Légy naturista!

Cseréld le a műanyag fésűdet fából készültre. És ami még ennél is fontosabb: figyelj a fésű fogainak kiképzésére! Mindenképpen legyenek lekerekített végűek, ellenkező esetben ugyanis felsértik a hajszálakat, és még töredezettebbé teszik az amúgy is megviselt hajvégeket.

A témáról bővebben a Maxima magazin aktuális számában olvashatsz! 

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X