Főoldal > EGÉSZSÉG > Hihetetlen, de igaz! Itt a kalória nélküli csoki!

Hihetetlen, de igaz! Itt a kalória nélküli csoki!

csokoládédiétaédességfogyókúrakalória
0

Írta:

„Az új különleges kalóriamentes csokoládé, nem tartalmaz „súlyos” kalóriákat, és van egy másik nagy előnye is: nem olvad el a kézben és zsebben” – mutatta be büszkén új termékét a svájci Barry Callebaut vállalat élelmiszer-kutatója. A cég innovatív kutatási részleg évekig dolgozott azon, hogy megalkossa a cég új slágertermékét. Az újdonsült csokoládétalálmány a “Vulcano” nevet viseli. Az […]

„Az új különleges kalóriamentes csokoládé, nem tartalmaz „súlyos” kalóriákat, és van egy másik nagy előnye is: nem olvad el a kézben és zsebben” – mutatta be büszkén új termékét a svájci Barry Callebaut vállalat élelmiszer-kutatója.

A cég innovatív kutatási részleg évekig dolgozott azon, hogy megalkossa a cég új slágertermékét. Az újdonsült csokoládétalálmány a “Vulcano” nevet viseli. Az előállítás során a barna masszában jelentősen csökkentették a kakaóvaj mennyiségét, a krémet levegővel dúsították, és több, olvadásért felelős összetevőt is kivontak belőle. Kereskedelmi információk szerint több csokoládégyártó cég is érdeklődik a termék iránt.

Számos olyan ország van a világon – pl: Dél-Amerika, Afrika, Ázsia -, ahol a magas hőmérséklet miatt csak kevesen fogyasztanak csokoládét. Most viszont ezek az országok is örülhetnek az innovatív találmánynak, ugyanis a kalóriamentes csoki testhőmérsékleten nem olvad meg sem a kézben sem a zsebben. Így a feltalálók joggal remélik, hogy nem csak az egészségtudatos fogyasztók körében lesz népszerű találmányuk, hanem a fent említett országokban is. A svájciak reménykednek abban is, hogy az utóbbi időszakban visszaesett csokoládéfogyasztás ezzel a fantasztikus termékkel ismét népszerűvé válik.

Ám akinek már most fáj a foga az új csokoládé kipróbálására, még várniuk kell, ugyanis a cég vezetősége szerint még két év szükséges ahhoz, hogy a termék a boltokban is elérhető legyen.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X