Főoldal > EGÉSZSÉG > Kevesebb súlyt szedhetsz fel terhesség alatt?

Kevesebb súlyt szedhetsz fel terhesség alatt?

babadiétafogyókúravárandósság
0

Írta:

A tanulmányban részt vevő 958 nő közül azok, akiknél kezelték a terhességi cukorbetegséget, ritkábban adtak életet túl nagy súlyú újszülöttnek, kevesebb volt náluk a terhességi szövődmény és ritkábban került sor császármetszésre. A terhességi cukorbetegség általában megszűnik a szülés után, ennek ellenére Mark London, az Ohiói Állami Egyetem munkatársa, a tanulmány vezetője szerint eredményeik alapján “minden […]

A tanulmányban részt vevő 958 nő közül azok, akiknél kezelték a terhességi cukorbetegséget, ritkábban adtak életet túl nagy súlyú újszülöttnek, kevesebb volt náluk a terhességi szövődmény és ritkábban került sor császármetszésre.

A terhességi cukorbetegség általában megszűnik a szülés után, ennek ellenére Mark London, az Ohiói Állami Egyetem munkatársa, a tanulmány vezetője szerint eredményeik alapján “minden ok megvan arra, hogy a legenyhébb cukorbetegséget is kezeljék a várandós nőknél”. Átlagosan minden hetedik terhes nőnek túl magas a vércukorszintje, ennek következtében a magzat túl nagyra növekszik, időnként emiatt kerül sor császármetszésre.

A vizsgált csoporton belül azok, akiknél kezelték a terhességi cukorbetegséget, 7 százalékban adtak életet szokatlanul nagy babának, míg a másik csoportban ez az arány 15 százalék volt, a 4 kilogramm fölötti újszülöttek aránya pedig 6, illetve 14 százalék volt. A kezelt nők átlagosan 2,3 kilogrammal híztak kevesebbet terhességük alatt, mint azok, akik nem kaptak kezelést.

A megállapításokat a New England Journal of Medicine című szaklapban tették közzé.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X