Főoldal > EGÉSZSÉG > Spórolj, és maradj egészséges!

Spórolj, és maradj egészséges!

diétaegészségesételotthonspóroltakarékos
0

Írta:

Hétköznaponként pizzát rendelsz, vagy a közeli gyorsétteremben kötsz ki? Egészségesebben szeretnél élni, de az állandó pörgés miatt képtelen vagy odafigyelni arra, mit eszel? A gazdasági válság téged is súlyosan érint, ezért szeretnél odafigyelni a kiadásaidra is? Most megmutatjuk, hogyan spórolhatsz úgy, hogy közben egészséges is maradsz! Listázz!Mielőtt vásárolni indulnál, nagyjából átgondolod, hogy mit kellene venned, […]

Hétköznaponként pizzát rendelsz, vagy a közeli gyorsétteremben kötsz ki? Egészségesebben szeretnél élni, de az állandó pörgés miatt képtelen vagy odafigyelni arra, mit eszel? A gazdasági válság téged is súlyosan érint, ezért szeretnél odafigyelni a kiadásaidra is? Most megmutatjuk, hogyan spórolhatsz úgy, hogy közben egészséges is maradsz!

Listázz!

Mielőtt vásárolni indulnál, nagyjából átgondolod, hogy mit kellene venned, de bevásárlólista készítéséhez se időd, se türelmed nincsen? Pedig egy listával nemcsak gyorsabb, de takarékosabb is lesz a vásárlás – feltéve, ha a cetlidet nem felejted otthon, és nem hagyod magad eltéríteni a leírtaktól!
Tippünk: A cetliden a tételek lehetőleg abban a sorrendben kövessék egymást, ahogyan a kedvenc áruházadban a leghamarabb megtalálod majd őket – ha céltudatosan haladsz, rengeteg felesleges holmitól és sok-sok egészségtelen nasitól is megkímélheted magad!

Trükközz a maradékkal!

Ha időnként főzni támad kedved, akkor hatalmas adagokat főzöl? Ha nem szeretnéd az elkészített ételt kidobni, ám a hűtőd tartalmát három nap után már borzasztóan unod, akkor trükközz egy kicsit a maradékkal!
Tippünk: A maradék natúr húsokból például remek salátát készíthetsz, a megmaradt köretekhez pedig akár lecsós feltétet is főzhetsz. Az „újrakomponált” vacsorát másnap az irodába is magaddal viheted – így a héten legalább egyszer megspórolhatod a gyorséttermi ebédet!

0021808_1.jpg ()

Süsd ki magad!

Imádod a csokit, a krémes sütiket és a finom omlós kekszeket, de mostanában már az édességekre is egyre kevesebb jut? Ha nem szeretnél lemondani a finom nassolnivalókról, akkor készítsd el őket inkább otthon! A házi készítésű süteményeknél ráadásul te magad döntheted el, hogy mi kerüljön a tésztába, így ha akarod, a finomított cukrot és lisztet akár el is felejtheted!
Tippünk: A muffinok nagy részéhez kimondottan ajánlott a barnacukor és a teljes kiőrlésű liszt használata, ezért készíts minél többet ezekből a finom édességekből!

Ne a márkát nézd!

Úgy gondolod, hogy a márkás termékek jobb minőségűek, ezért az élelmiszerekből, és ruhaneműből is a drágábbat választod? Pedig egy termék minősége nem mindig a márkától függ. Ha vásárolsz, inkább az élelmiszerek összetevőit vedd górcső alá!
Tippünk: Az összetevők listáját mindig hasonlítsd össze, és azt a terméket vedd meg, amelyik kevesebb mesterséges anyagot, cukrot, tartósítószert stb. tartalmaz!

Piacozz!

Jó minőségű, megbízható élelmiszerekre vágysz, de nem szeretnél túl mélyen a pénztárcádba nyúlni? Ha zöldségről, gyümölcsről, netán húsáruról van szó, akkor kezdd a felderítést a legközelebbi piacon! A hipermarketek kényszerérlelt, import termékeivel szemben a piacokon mindig az évszaknak megfelelő árut vásárolhatsz – természetesen csak hazai forrásból!
Tippünk: Ha teheted, alakíts ki kapcsolatot olyan kistermelőkkel is, akikről jutányos áron vásárolhatsz gyümölcsöt, zöldséget, és esetleg házi tejtermékeket is. Ez utóbbiak nemcsak finomabbak, de táplálóbbak is a bolti áruknál. Házi tejet, tejfölt, túrót vagy sajtot tehát még akkor is érdemes venned, ha ezek első ránézésre drágábbnak tűnik a boltinál!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X