Főoldal > EGÉSZSÉG > Különleges szalagok ízületi bajok ellen

Különleges szalagok ízületi bajok ellen

ellasztikus szalagizomfájdalomízület
0

Írta:

Az elasztikus szalagok feladata, hogy megszüntessék vagy csökkentsék az izomeredetű fájdalmakat. A módszer eredetileg Japánból származik. A bőr az emberi szervezet legérzékenyebb szerve, amelynek receptorai hatással vannak az izomzatra és az ízületekre is -állítja Hauke Mommsen, a kieli Egészségügyi Intézet professzora. A speciális szalag olyan  kémiai hatóanyagoktól mentes, rugalmas gyapotszövet, ami akrilgyantával van bevonva. Az elasztikus szalaggal kezelhetők az […]

Az elasztikus szalagok feladata, hogy megszüntessék vagy csökkentsék az izomeredetű fájdalmakat. A módszer eredetileg Japánból származik. A bőr az emberi szervezet legérzékenyebb szerve, amelynek receptorai hatással vannak az izomzatra és az ízületekre is -állítja Hauke Mommsen, a kieli Egészségügyi Intézet professzora.

A speciális szalag olyan  kémiai hatóanyagoktól mentes, rugalmas gyapotszövet, ami akrilgyantával van bevonva. Az elasztikus szalaggal kezelhetők az izmok, ízületek, inak, szalagok, sőt még a hegek is. Az elasztikus szalagok serkentik az anyagcserét, a kezelés hatására fokozódik a sejt szöveteiből az anyagcseretermékek kiválasztódása.

A tapasz hatékonysága abban rejlik, hogy megakadályozza az izmok, inak és ízületek túlterhelését, megnyugtatja a fájdalom-érzékelő idegeket, valamint fokozza az adott terület vérkeringését. Előnye, hogy lehet vele fürdeni és zuhanyozni is.

A különleges elasztikus szalagokat ma már Magyarországon is be lehet szerezni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X