Főoldal > EGÉSZSÉG > Watsuval a stressz ellen

Watsuval a stressz ellen

egészségstresszwatsu
0

Írta:

Az állandó stressz és az őrlő gondolatok azonban testi és lelki tüneteket egyaránt okozhatnak: kedvetlenek leszünk, csökken az aktivitásuk, további nehézségeink adódnak az életünkben, munkánkban, kapcsolatainkban, és mindez alacsony önértékeléshez, vagy akár depresszióhoz is vezethet. Nem beszélve vissza-visszatérő betegségeinkről, melyek eredetét sokszor hosszas vizsgálatokat követően sem sikerül kideríteni. Ha felismertük a problémát, ne várjuk meg, […]

Az állandó stressz és az őrlő gondolatok azonban testi és lelki tüneteket egyaránt okozhatnak: kedvetlenek leszünk, csökken az aktivitásuk, további nehézségeink adódnak az életünkben, munkánkban, kapcsolatainkban, és mindez alacsony önértékeléshez, vagy akár depresszióhoz is vezethet. Nem beszélve vissza-visszatérő betegségeinkről, melyek eredetét sokszor hosszas vizsgálatokat követően sem sikerül kideríteni. Ha felismertük a problémát, ne várjuk meg, amíg elhatalmasodjanak rajtunk ezek az érzések! Minél hamarabb találjuk meg a leghatásosabb gyógymódot!

A legjobb megoldás, ha a hétköznapi stressz feloldására egy nem hétköznapi módszert keresünk. Ilyen terápiás módszer a watsu is, amely segít abban, hogy testünket és tudatunkat tökéletesen ellazítva átadjuk magunkat egy nem mindennapi élménynek. A watsu közege egy kellemes meleg víz, amely már önmagában is különleges. A kezelés során olyan dimenzióba juthatunk, ahol alkalmunk nyílik megtapasztalni a lényünk stressztől mentes létezési formáját. A watsu segítségével ebben a magzati léthez leginkább közelálló tudatállapotban tehetünk egy utazást, és tapasztalás útján beleépíthetjük az életünkbe a létezés stresszmentes formáját.

A kezelés során lelassul körülöttünk a rohanó világ, lelassul a szívverésünk és a légzésünk. Kiszakadunk a mindennapok forgatagából, kizárjuk a külvilágot és nem hallunk mást csak a víz halk csobogását, valamint saját szívverésünket. Elengedjük a nyomasztó problémákat, átadjuk testünket a súlytalan lebegésnek, ellazulnak a stressztől megfeszült izmaink. Egy mély, relaxált állapotba kerülünk, amely energetikailag feltölt és gyógyít.

A watsu segít a műtétek, sérülések utáni rehabilitációban, a mozgásszervi betegségek, izületi gyulladások gyógyulásában, valamint hatékony a nyaki, háti és gerincproblémák megoldásában. Az alvás minősége javul, csökken az aggódás. Pihentet és megnyugtat, így teljesen panaszmentes állapotban is bármikor kipróbálható” – mondta Aldea Benedek,  terapeuta.

Forrás: A Napsugár Életház sajtóközleménye


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X