Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 profi tanács a ragyogó bőrért

4 profi tanács a ragyogó bőrért

bőrkrémszépség
0

Írta: and

1. Hámlasztó hatású arctisztítók A hámlasztó hatású arctisztítókban nagy koncentrációban található AHA sav. Az AHA savak (alfa-hidroxi-acid) fellazítják a bőrfelszín elhalt szarusejtjeit, megújulásra késztetve a felszín alatti sejteket. Mivel a legtöbb AHA gyümölcs eredetű, ezért gyümölcssavként is említik ezeket. Arctisztítókban többnyire tejsavval, glikolsavval, citromsavval, almasavval találkozhatsz. További gyakori összetevő a szalicilsav, amely kitisztítja és összehúzza […]

1. Hámlasztó hatású arctisztítók

A hámlasztó hatású arctisztítókban nagy koncentrációban található AHA sav. Az AHA savak (alfa-hidroxi-acid) fellazítják a bőrfelszín elhalt szarusejtjeit, megújulásra késztetve a felszín alatti sejteket. Mivel a legtöbb AHA gyümölcs eredetű, ezért gyümölcssavként is említik ezeket. Arctisztítókban többnyire tejsavval, glikolsavval, citromsavval, almasavval találkozhatsz. További gyakori összetevő a szalicilsav, amely kitisztítja és összehúzza a pórusokat. A foltos bőrre kifejezetten hámlasztó arctisztító a legjobb, mivel sokkal jobban kiegyenlíti a tónusokat, mint egy gyengéd arctisztító. A hámlasztó hatású arctisztítót, illetve krémet éjszaka érdemes használni, mivel fényérzékeny, így ha nappal használod, éppen az ellenkező hatást érheted el vele, a foltok még barnábbak lesznek. Ezért is célszerű ezeket a kúrákat télen vagy tavasszal, ősszel végezni, amikor nincs számottevő napsütés. Kiegészítő kezelésként nappalra mindig használj magas faktorszámú (30 SPF) fényvédő krémet.
Tippünk:
La Roche-Posay Lipikar tusfürdőolaj, 3499 Ft
GIGI – Retinol Forte arcfiatalító folyadék hámlasztó hatású glikolsavval, 8425 Ft

0025196_1.jpg ()2. Harc a szabad gyökök ellen

A szabad gyökök képződése természetes élettani folyamat (a sejtanyagcsere mellékterméke), létük pedig sok esetben nélkülözhetetlen – többek között – a vírusokkal, baktériumokkal szembeni harcban. Ugyanakkor kitüntetett szerepet játszanak a sejtek öregedésében, ráadásul a környezeti ártalmak, a nem megfelelő táplálkozás, a dohányzás miatt jóval több szabadul fel belőlük, mint ami a szervezet számára kezelhető. A szabad gyökök
a finom ráncok és az egyenetlen bőrszín kialakulásának elsődleges okai: a levegő szennyezettsége és a napsugarak hatására fokozottan támadják a bőrt. Így reggelente, az arctisztítás után és a napvédőkrém felvitele előtt érdemes C-vitamint, floretint, zöld teát vagy kávécseresznyét tartalmazó antioxidáns szérumot vagy krémet használni. Fogyassz sok antioxidánst tartalmazó gyümölcsöt, például fekete áfonyát.
Tippünk:
Oriflame  antioxidáns hatású éjszakai arckrém szőlőmagkivonattal, 1299 Ft
Juvena Rejuvenate & Correct nappali krém fehértea-kivonattal, 17900 Ft

3. UV-védelem az elszíneződés ellen

Szakemberek – a napfény jótékony hatásának elismerése mellett – napvédő arckrémek használatát javasolják a reggeli arcápolás utolsó fázisaként, hogy csökkentsük a korai ráncokért, elszíneződésekért és bőrdaganatokért felelős káros UV-sugarak hatását. A bőr még fokozottabb védelmére fejlesztették ki a fényvédőt tartalmazó alapozókat. Ezeket a megtisztított, majd nappali krémmel kezelt arcbőrre végső fázisként kell felvinni. Ha nem akarsz korán ráncosodni, inkább hagyd ki a szoláriumot. A mesterséges fény nemcsak káros, és bőrrákot okozhat, hanem a bőrt is öregíti!
Tippünk:
NIVEA Visage Q10 ránctalanító krém SPF15,  4500Ft
Lancôme Rénergie Morpholift R.A.R.E. bőrfeszességet visszaadó nappali arcápoló SPF15, 25 600 Ft

4. A csodálatos retin-A

Az esti hámlasztó kezelést követően érdemes retinoidtartalmú krémet használni. Retinoidnak nevezik az A-vitamin-származékokat, melyek segítségével a szervezet gyorsabb ütemben szabadul meg az elhalt bőrsejtektől. A retinoid előnyei azonban ennél többrétűek. Az A-vitamin elősegíti a szervezet kollagéntermelését (amitől a bőr teltebb lesz, és kisimulnak az apró ráncok), az UV-sugárzásnak kitett sejteket normalizálja, és hatékonyan semlegesíti az általuk okozott károkat. A retinoidok fényérzékenyek is, ezért inkább este használd őket.
Tippünk:
Vichy Laftactiv Retinol HA ráncfeltöltő krém, 8499 Ft
Oriflame Lift Expert kontúrjavító szérum, 4599 Ft

A témáról bővebben a Nők Lapja Egészség magazin májusi számában olvashatsz! 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X