Főoldal > EGÉSZSÉG > Így rövidíti meg az alváshiány az életed!

Így rövidíti meg az alváshiány az életed!

alváshiányegészség
0

Írta:

Azok, akik rendszeresen ilyen keveset aludtak, 12 százalékkal nagyobb valószínűséggel haltak meg a követéses tanulmány 25 éve alatt, mint azok, akik hat-nyolc órát szundítottak. Ugyanakkor azok közül is nagyobb arányban haltak meg, akik rendszeresen kilenc óránál többet aludtak. A tanulmányban 1,5 millió ember részvételével lezajlott 16 vizsgálat adatait tekintették át a kutatók. Az eredeti vizsgálatokat […]

Azok, akik rendszeresen ilyen keveset aludtak, 12 százalékkal nagyobb valószínűséggel haltak meg a követéses tanulmány 25 éve alatt, mint azok, akik hat-nyolc órát szundítottak. Ugyanakkor azok közül is nagyobb arányban haltak meg, akik rendszeresen kilenc óránál többet aludtak.

A tanulmányban 1,5 millió ember részvételével lezajlott 16 vizsgálat adatait tekintették át a kutatók. Az eredeti vizsgálatokat Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban, valamint több európai és kelet-ázsiai országban folytatták le.

A Francesco Cappuccio kutatásvezető, a brit Warwicki Egyetem munkatársa által irányított szakemberek szerint míg a kevés alvás közvetlenül hozzájárulhat a rossz egészségi állapothoz, ezáltal a korai halálozáshoz, addig a túl sok alvás éppen ellenkezőleg, inkább az érintett gyenge egészségének jelzője.

Forrás: MTI

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X