Főoldal > EGÉSZSÉG > Csak napi 15 perc egy hosszabb életért

Csak napi 15 perc egy hosszabb életért

boldogságegészségélethosszú élet
0

Írta: and

Egy tajvani tanulmány szerint, ha minden nap legalább 15 perc mozgást beleszuszakolsz a napba, azzal akár három évvel is meghosszabbíthatod az életed. A negyedórás edzésnek megvannak a maga előnyei, például az alakod is jobb lesz, de a legfontosabb mégis az, hogy a sporttal, fizikai aktivitással – még ha az rövid időtartamú is – csökkenthető a […]

Egy tajvani tanulmány szerint, ha minden nap legalább 15 perc mozgást beleszuszakolsz a napba, azzal akár három évvel is meghosszabbíthatod az életed. A negyedórás edzésnek megvannak a maga előnyei, például az alakod is jobb lesz, de a legfontosabb mégis az, hogy a sporttal, fizikai aktivitással – még ha az rövid időtartamú is – csökkenthető a rák előfordulása. De nem muszáj ezt a 15 percet minden áldott nap az edzőteremben teljesíteni, sőt, még jobban esik az edzés, ha olyasvalamit csinálsz, amit szívből szeretsz. Van néhány tippünk, mihez kezdj ebben a negyed órában.

Ugrókötelezés (15 perc/ 167 kalória)

Az ugrókötél nem csak az iskolások egyik kedvenc játéka. Elgondolkoztál már azon, hogy a bokszolók minek köszönhetik a mérkőzéseken is tanúsított hihetetlen állóképességüket? Tökéletesen formálja a lábaidat és a szívedet is karban tartja, mindeközben a vállaid és a karjaid sem lustulnak el.

Biciklizés (15 perc/150 kalória)

Vedd elő a drótszamarat és tekerj egy kicsit! A zsírégetést úgy is fokozhatod, ha hegyre vagy dombra mész fel, vagy egy nehezebb terepet választasz, és ha meleg van, kétszer annyi kalóriának mondhatsz búcsút.

Szobabiciklizés (15 perc/115 kalória)

A szobabiciklizés ideális azoknak, akik sérülésből épülnek fel, de azoknak is megfelelő, akik kímélnék az ízületeiket. Való igaz, nem tüntethetsz el annyi kalóriát, mint amennyit a futással vagy a taposógéppel, de ha van még egy kis időd, dolgoztasd meg a combjaidat még egy negyed órán keresztül.

Túrázás (15 perc/100 kalória)

100 kalória könnyen a feledés homályába vész, ha legalább negyed óráig túrázol és gyönyörködsz a tájban. Ha még többet akarsz elégetni, egy szolidabb tartalmú hátizsák is legyen a hátadon, ami egy kicsit megnehezíti a „feladatot”.

15perc2.jpg ()

Boxzsák püfölése (15 perc/100 kalória)

Egy kis püföléssel nem csak a benned felgyülemlett feszültségen, agresszión enyhíthetsz, de ez egy kiváló módszer arra, hogy formába hozd a bicepszed, tricepszed, vállad és a felsőtested.

Úszás (15 perc/100 kalória)

Legközelebb, amikor uszodába vagy strandra visz az utad, ne csak ücsörögj a parton, ha nem csobbanj egyet, és ússz! De nem kell úszóbajnokokat megszégyenítő karcsapásokat produkálnod, egy lassú tempójú, kényelmes úszkálás negyed órán keresztül ugyanakkora csodákra képes.

Táncolás (15 perc/75 kalória)

Legközelebb, amikor szórakozni mész, nehogy petrezselymet árulj, pattanj fel a székről, és ropjad önfeledten a táncparketten. Ha csak negyed óráig átadod magad a ritmusnak, az azt is jelenti, hogy kevésbé kell bűntudatot érezned a délután elfogyasztott süti miatt. Csak gondolj bele, hogy mennyi kalóriát égethetsz el, ha áttáncolod az éjszakát.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X