Főoldal > EGÉSZSÉG > A legjobb tippek másnaposságra

A legjobb tippek másnaposságra

fejfájásmacskajajmásnaposrészeg
0

Írta: and

Szórakozni mindenki szeret, ahol olykor többet iszunk a kelleténél. A másnapot ekkor gyakran, fejünket, vagy a gyomrunkat fájlalva az ágyban töltjük. Úgy érezzük, a felkeléstől kezdve, a fürdőszobába való kicammogáson át, a lakás rendbetételéig minden mozdulat pokoli fájdalmakkal jár. A legjobb az lenne, ha piacra dobnának egy olyan szert, ami egy csapásra mindent rendbehoz. A […]

Szórakozni mindenki szeret, ahol olykor többet iszunk a kelleténél. A másnapot ekkor gyakran, fejünket, vagy a gyomrunkat fájlalva az ágyban töltjük. Úgy érezzük, a felkeléstől kezdve, a fürdőszobába való kicammogáson át, a lakás rendbetételéig minden mozdulat pokoli fájdalmakkal jár. A legjobb az lenne, ha piacra dobnának egy olyan szert, ami egy csapásra mindent rendbehoz. A baj sajnos az, hogy ahány ember, annyi ellenszer. Van, akinek az erős kávé, és van, akinek a sör a gyógyulás kulcsa.

Vitaminbomba

Alkohol hatására a szervezetben lévő vitaminok lebomlanak, ezért is érezzük magunkat annyira fáradtnak és erőtlennek a következő nap. A legjobb, ha nem egyféle gyümölcshöz nyúlunk, és azt erőltetjük magunkba, hanem érdemesebb turmixot készíteni narancsból, citromból és kiviből. Mindhárom tele van C-, A- és E-vitaminokkal, ezáltal rövid időn belül pótolhatjuk a lecsapolt energiakészletünket.

Akiknek a másnaposság gyomorpanaszokban mutatkozik meg, nekik érdemesebb inkább banánnal próbálkozniuk, mivel a sok sav csak még jobban érzékennyé tenné az amúgy is fájó részüket.

masnapos2.jpg ()Ásványvíz

Még az extrém bulizásaikról híres tini korosztály is a hideg ásványvízre esküszik. Az alkohol, valamint a sok tánc miatt rengeteg vizet, és ezzel együtt sok ásványi anyagot vesztünk az éjszaka során, amit rövid időn belül pótolni érdemes. Dehidratáció esetén sokszor fejfájás lép fel, ami a másnaposság gyakori tünete, ezért is fontos a megfelelő folyadékfogyasztás. Ezzel a vért is hígítjuk, így sokkal könnyebbnek érezzük utána magunkat, ugyanis a szív kevésbé lesz leterhelve.

Mozgás

Még mielőtt közfelháborodást keltene az, hogy másnaposan sportolásra buzdítjuk a népet, érdemes utánagondolni a következőknek: a túlzott alkoholfogyasztás hatására rengeteg méreganyag halmozódik fel a szervezetben, ezért érezzük úgy, hogy minden nehezebben megy. Mozgás során felgyorsíthatjuk a méregtelenítést, ugyanis a megnövekedett pulzusszám következtében nagyobb mennyiségű oxigént képes szállítani a vérünk. Ezért aki úgy érzi, maradt még benne annyi erő, hogy különböző gyakorlatokat végezzen, esetleg fusson egy kicsit, az menyjen ki a szabadba, szívja magába a friss levegőt, és hamarosan újult erőre kap!

Levendulás fürdő

Aki az előbbi megoldást túlságosan kivitelezhetetlennek érzi, az próbálkozhat kevésbé megterhelő módszerrel is: csepegtessen egy kevés levendulás illóolajat a meleg fürdővízbe, és áztassa ki magát! A levendula amellett, hogy nyugtató hatású, a gyomor-és a bélbántalmakra is kiváló orvosság.

Aki inkább energetizálni szeretné magát másnap, az borókafenyős illóolajat csepegtessen bele, mivel az kiválóan frissít, elősegíti az izzadást, valamint a méregtelenítést is! Fontos, hogy utána kellő mennyiségű folyadékot igyunk, hogy pótoljuk a fürdőzés közben elvesztett vízmennyiséget!

Ami még segíthet

-szódabikarbóna

-nagy pohár tej

-sör (a szervezetnek nem jó a hirtelen alkohol megvonás)

-kovászos uborka leve (a magas sótartalma miatt)

Villámgyors fogyás tablettákkal (x)

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!

Top 6 zsírégető étel


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X